fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

De meest gemaakte fout na aankoop van een nieuw matras

Slaapkamer tip van Passie voor Slapen:

Een nieuw matras testen in de winkel

Bij de aankoop van een nieuw matras wordt er over het algemeen goed en intensief getest in de winkel. Het juiste matras is voor iedereen weer anders omdat iedereen zo zijn of haar voorkeuren heeft, iedereen een andere lichaamsbouw heeft en ook de lengte en gewichtsverdeling voor iedereen anders is. Testen is dus essentieel!

Comfortabel nieuw matras

Naast een goede ondersteuning is comfort een belangrijke factor welke vaak doorslaggevend is bij de keuze voor een nieuw matras. Het gevoel van totale ontspanning is wat we allemaal fijn vinden en speelt een belangrijke rol tijdens het aankoop proces van een nieuw matras.

Veel gemaakte fout met katoenen hoeslakens op nieuw matras

Eenmaal het juiste matras te hebben gevonden willen we het zo snel mogelijk thuis afgeleverd hebben om het oude matras te vervangen. Het bed wordt opgemaakt en hier gaat het vaak fout. Men gebruikt een hard katoenen hoeslaken zonder stretch waardoor het nieuwe matras veel harder aanvoelt dan tijdens het testen in de winkel. Door het gebruik van een hard katoenen hoeslaken zonder stretch lever al snel 10%-20% comfort in wat onaangenaam en ongewenst is.

Hoe komt het dat mijn nieuwe matras hard aanvoelt?

Het lichaam hoort weg te kunnen zakken in het matras om voldoende steun te krijgen. Met een hard katoenen hoeslaken zonder stretch kun je niet ver genoeg wegzakken om overal steun te krijgen en voelt het matras ook harder aan. Je kunt dus niet optimaal gebruik maken van je comfortabele nieuwe matras.

Hoe breng ik de conformiteit van mijn matras terug?

De oplossing is simpel, gebruik een hoeslaken met stretch. Deze is anders geweven en toch 100% katoen. Je zult merken dat je nieuwe matras weer aanvoelt zoals je het in de winkel aanvoelde.

[ytplayer id=30617]

Vragen? Contact ons hier

Bekijk onze hoeslakens met stretch hier: Bedtextiel

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons