fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Een gewoon dekbed of een zomerdekbed

Hitte kan je nachtrust behoorlijk verstoren

Met 30 graden of warmer en toch lekker onder een dekbed slapen? Ik hoor je denken, dat is veel te warm, dan doe ik geen oog dicht. En met een gewoon dekbed of zelfs met een 4-seizoenen dekbed welke je aanpast aan de zomerperiode is het inderdaad voor de meeste mensen te warm om onder een dekbed te slapen. Je kunt hierdoor slecht in slaap vallen waardoor je geïrriteerd kunt raken wat het alleen maar verergert. Je probeert van alles om te kunnen slapen zoals een been buiten het bed wat even kort voor verkoeling zorgt maar niet lekker ligt. Een stukje gekoeld dekbed opzoeken wat heerlijk verfrissend aanvoelt maar binnen luttele seconden is ook dat stukje warm geworden. Wapperen met de dekens voor verkoeling en regelmatig draaien maar niets dat echt helpt en je slaapt nog steeds niet.

Slecht slapen door warmte

Uiteindelijk val je wel in slaap na waarschijnlijk een tijdje gefrustreerd liggen woelen in bed. Je hebt geluk als je dan de hele nacht doorslaapt maar helaas is dit vaak niet het geval. Regelmatig wordt je wakker doordat je lichaam te warm wordt onder het dekbed. Tuurlijk slaap je dan snel weer in omdat je al sliep alleen kom je niet goed in je diepe slaap. Het gevolg is dat je vermoeid wakker wordt, de hele dag een futloos gevoel hebt en minder presteert door vermoeidheid. En bij een aanhoudende warme zomerdagen begint ‘s avonds hetzelfde ritueel. 

Toch onder een dekbed willen slapen?

Onder een dekbed slapen is toch wat de meeste mensen het liefst willen, ’s avonds lekker onder je dekbed kruipen ook als het warm is. Zonder dekbed of een dekentje ligt het simpelweg niet lekker, het is dat gevoel van iets missen wat je zo gewend bent. Wat je dus nodig hebt is een dekbed die verkoelend werkt, die de warmte zo goed afvoert dat je lichaam niet verhit raakt en je heerlijk rustig kunt slapen. Voor de meeste mensen geldt nu eenmaal dat ze sneller in slaap vallen wanneer ze onder een dekbed kunnen liggen met een goede temperatuur en daarbij worden ze ook minder vaak wakker. Beter kunnen slapen, fit wakker worden en lekker kunnen genieten van de zomerse dagen. 

Wat is een goed zomerdekbed?

Een goed zomerdekbed is een dekbed die zeer goed de warmte opneemt en afvoert zodat jouw lichaam op constante en comfortabele temperatuur blijft. Daar komt meer bij kijken dan dekbedden met verschillende lagen of de dekbedden met een natuurlijke vulling waarbij de vulling wordt verminderd om het dunner te maken. Dit scheelt wel in temperatuur en comfort echter door de hoge isolerende waarde van dons en veren blijft dit een ‘warm’ alternatief. Bij Formesse hebben ze gebruik gemaakt van materialen welke als combinatie zorgen voor de ideale warmte afvoer. Een dun dekbed die vertrouwd en heerlijk zacht aanvoelt en een verkoelend effect geeft tijdens warme zomeravonden. Het Bella Donna zomerdekbed is de ideale oplossing om lekker te kunnen slapen tijdens warme nachten.

Hoe werkt het Formesse zomerdekbed?

Het Bella Donna zomerdekbed bestaat uit Katoen en TENCEL Lyocell. De TENCEL Lyocell heeft de eigenschap om warmte en vocht goed te absorberen en af te geven aan de omgeving. Bovendien wordt de vorming van bacteriën en geuren geremd. Dat klinkt misschien wat technisch en dat klopt ook, door gebruik te maken van deze materialen is Formesse in staat een verkoelend zomerdekbed te produceren welke het mogelijk maakt om toch lekker onder een dekbed te kunnen liggen zonder het warm te krijgen. 

Stijlvol design en elegante kleuren

Het Bella Donna zomerdekbed is voor velen inmiddels een permanente metgezel. In de zomer dient het als HET dekbed, in het koelere seizoen wordt het onder de eigenlijke deken gebruikt als een heerlijk knuffelige en zachte extra deken. Ze doet ook dienst als sprei op de bank. En last but not least: omdat de deken handig en klein is van formaat – doet ze zelfs dienst op vakantie. Het zomerdekbed is leverbaar in 3 elegante kleuren 2 maten, 150 x 220 en 220 x 260. 

Klimaatneutrale productie van het dekbed

Veel van onze klanten vragen bij aankoop van een matras, hoofdkussen, boxspring of dekbed naar de materialen die gebruikt zijn en hoe het productieproces voldoet aan de huidige klimaat neutrale verwachtingen/regels. Een terechte vraag en bij Passie voor Slapen beantwoorden we deze vragen graag. We hebben zelfs een complete ‘Passie voor Natuur” collectie opgenomen om hier goed op in te kunnen spelen. Het zomerdekbed van Formesse heeft een klimaatneutrale productie, ze worden CO2-neutraal geproduceerd. De emissies worden berekend door ClimatePartner Deutschland GmbH. Daarmee zal compensatie worden geboden aan een internationaal erkend bosbeschermingsproject in Portel, Brazilië.

Gemakkelijk schoon te houden zomerdekbed

Het onderhoud van de Bella Donna zomerdeken is verbazingwekkend eenvoudig: ‘s morgens in de was van 60 graden, vervolgens drogen in de droger of aan de lucht en je kunt de slopen `s avonds opnieuw gebruiken

Duurzaam TENCEL Lyocell voor het Bella Donna zomerdekbed

TENCEL ™ Lyocell wordt gewonnen uit de hernieuwbare grondstof hout en is volledig biologisch afbreekbaar. Het gebruikte hout voor het dekbed is voor het, volgens de strikte richtlijnen van het Lenzing hout- en pulpbeleid, uitsluitend afkomstig van duurzame, gecertificeerde en gecontroleerde bosbouw.

TENCEL™ Lyocell-vezels in het zomerdekbed worden als zeer duurzaam beschouwd vanwege het milieuvriendelijke, gesloten productieproces. Met hoge hulpbronnenefficiëntie en lage ecologische impact wordt de houtpulp omgezet in cellulosevezels. De oplosmiddelen die worden gebruikt in dit spinproces worden tot 99% teruggewonnen uit het proceswater en opnieuw gebruikt.

Uit de natuur gewonnen, zijn alle standaard TENCEL ™ Lyocell-vezeltypes gecertificeerd biologisch afbreekbaar en composteerbaar onder industrie, huishouden, bodem en zee omstandigheden. Ze kunnen dus volledig terugkeren naar de natuur, een natuur-vriendelijk dekbed en productieproces.

Een verkoelend kussensloop bij het zomerdekbed

Passie voor Slapen heeft voor de echt ‘coole’ fans een cool-pakket samengesteld welke tijdens de zomerweken extra voordelig is. Dit pakket bestaat uit het zomerdekbed en een verkoelend hoofdkussen met dezelfde werking als het zomerdekbed.

Kom snel langs en test het zomerdekbed zelf

Bij Passie voor Slapen zijn we altijd op zoek naar nieuwe, innoverende en verbeterde producten en vanuit onze eigen ervaringen kunnen we dit zomerdekbed absoluut aanraden. Mocht je vragen hebben stel ze dan via onze chat op deze website, via onze Facebook pagina of nog beter, kom langs in onze winkel in Alphen a/d Rijn of IJmuiden. Je kunt het zomerdekbed dan voelen en de verkoelende werking ervaren. Tot snel!

Bekijk het Formesse zomerdekbed hier in onze shop

Heb je een vraag, stel hem hier!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons