fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Matras omdraaien – wel of niet doen?

matras omdraaien

Moet ik mijn matras wel of niet omdraaien?

Een vraag die ons dagelijks gesteld wordt, moet ik mijn matras regelmatig draaien voor een langere levensduur? Kees Goddrie, eigenaar van de beddenspeciaalzaak Alphen aan den Rijn en IJmuiden geeft hierop antwoord. Lees het artikel of bekijk de video onderaan dit bericht.

Regelmatig je matras omdraaien:

Een goed matras heeft in basis niet veel onderhoud nodig, echter om de levensduur van je matras te maximaliseren is het raadzaam het matras regelmatig te draaien. De bovenkant wordt de onderkant en datzelfde geldt voor de onderkant die boven komt te liggen. Je hoeft dus niet in de lengte richting te draaien, het hoofd- en voeteind van het matras blijven hetzelfde. Dit scheelt een hoop werk en omdat je heupen (zwaartepunt) in het midden van het matras liggen is het draaien in de lengte richting niet nodig.

Hoe vaak moet ik mijn matras omdraaien?

Het beste is om wekelijks je matras te draaien, tijdens het verschonen van je bed kun je dan ook je matras draaien. Let bij het draaien goed op je houding, een matras is behoorlijk zwaar, gebruik de hendels aan de zijkant van het matras en zak goed door de knieën.

Gebruik een molton over je matras:

Wij adviseren altijd een molton te gebruiken en als je meer dan gemiddeld transpireert in bed dan is een 3D molton de beste oplossing. Een 3D molton zorgt voor een luchtlaagje tussen het matras en je lichaam waardoor je matras droger blijft.

Laat je matras goed luchten:

Als je ’s morgens wakker wordt is het goed om je matras open te laten, leg je dekbed dus niet over je matras heen. In plaats daarvan kun je het dekbed ter hoogte van het voeteneind opvouwen zodat je matras goed kan luchten. Al het vocht van de nachtrust kan er dan uit.

Frisse lucht in de slaapkamer goed voor je matras:

Ook het goed doorluchten van je slaapkamer is belangrijk en draagt bij aan een langere levensduur van je matras. Frisse lucht voert sneller vocht af van je matras waardoor het sneller droogt.

[ytplayer id=31096]

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons