fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Nieuw matras kopen? Zo test je een matras in 2021 – veilig thuis!

Dat het ook dit jaar de situatie voor iedereen anders is mag duidelijk zijn, hopelijk zijn we snel van alle corona regels af maar tot die tijd hoeft u geen moment wakker te liggen als u toe bent aan een nieuw matras.

Bij Passie voor Slapen hameren we altijd op het belang van het testen van een nieuw matras om het juiste matras te vinden. Zonder testen geen matras kopen, daar zijn we heel stellig in. Online voorbereiden is goed en dit stimuleren we juist, deze blog is daar een voorbeeld van. Maar het testen van een matras is een fysieke aangelegenheid. Met een tijdelijk gesloten winkel als gevolg van de corona maatregelen zullen we andere manieren moet vinden om onze klanten toch een matras te kunnen laten testen. Met het vervangen van een oud of verkeerd matras moet je namelijk niet te lang wachten, we liggen zo’n 30% van de dag op ons matras en dus moet deze goed zijn.

Hoe gaat het matras testen in 2021?

Met de corona maatregelen is alles anders geworden, de winkels zijn gesloten waardoor de vele matrassen in onze winkel tijdelijk niet gebruikt kunnen worden voor het testen in de winkel. Maar Passie voor Slapen laat het daar niet bij, wij kunnen middels onze thuis-test-service gewoon langskomen met de matrassen zodat je thuis de matrassen kunt testen. Je hoeft dus niet te wachten tot alle maatregelen zijn opgeheven, we weten immers niet hoelang dat gaat duren. Nee hoor, bij ons kun je matrassen testen en gewoon lekker thuis en veilig.

Hoe kan ik matrassen thuis testen?

Heel simpel, bel naar onze winkel, we zijn op onze reguliere openingstijden in de winkel om alle telefoontjes aan te nemen. Onze slaapadviseurs staan klaar om u net zo goed te helpen als voorheen in de winkel en nu per telefoon. Onze slaapadviseurs zijn getraind om in een kort gesprek alle benodigde informatie te verzamelen om de passende matrassen te kunnen selecteren. We maken direct een afspraak om langs te komen en dan nemen we de geselecteerde matrassen mee in onze bezorgbus. Eenmaal bij u thuis kunt u elk matras testen en onze slaapadviseur kijkt met u mee om te zien welk matras de optimale ondersteuning biedt.

Kan het matras testen op een veilig manier?

Dat kan zeker, we hanteren de juiste voorzorgsmaatregelen en we houden ons strikt aan de RIVM richtlijnen en regels. Zo maken we gebruik van hygiënische beschermhoezen voor alle matrassen zodat u veilig het matras kunt testen. Onze slaapadviseurs hebben een mondkapje op en houden de nodige afstand. Bij Passie voor Slapen kunt u veilig matrassen testen ook in 2021.

Testen van matrassen kan ook thuis

MATRAS TESTEN? DAT KAN, BEL NAAR PASSIE VOOR SLAPEN EN WE GAAN ZORGEN DAT JE SNEL EN VEILIG THUIS MATRASSEN KUNT TESTEN.

Bel naar IJmuiden: 0255 540 666 / 06 39 49 30 03

Bel naar Alphen aan den Rijn:  0172470032 / 06 14 91 87 47


Waarom is het matras testen zo belangrijk?

Omdat ieder lichaam anders is qua gewichtsverdeling en lichaamsbouw. Dat betekent dat iedereen een andere ondersteuning nodig heeft van het matras. Zonder het matras te testen weet je niet of je de juiste ondersteuning krijgt terwijl deze wel van groot belang is.

Waarom de ondersteuning van het matras zo belangrijk is

Allereerst gaat het erom dat je lichaam kan herstellen van de dag ervoor en ten tweede gaat het erom dat je stabiel op je matras ligt. Dit kun je alleen beoordelen als je het matras test door er fysiek op te gaan liggen en te bewegen. We lichten het nader toe.

Matras testen voor een goed herstel

Het herstellen is belangrijk zodat je lichaam weer helemaal uitgerust is voor de volgende dag. Bij een goed herstellende nachtrust word je fit wakker en voel je je energiek. De wervelkolom komt bij de juiste ondersteuning volledig ontspannen te liggen in de wel bekende S-vorm voor rugslaper en in een rechte lijn voor zijslapers. Dit moet je testen, door op matrassen te liggen in verschillende houdingen kan een slaapadviseur zien of je wervelkolom in de juiste positie ligt. Voor zwaardere mensen zal een iets steviger matras de juiste ondersteuning bieden terwijl voor een minder zwaar persoon een zacht matras beter is. Maar vergis je niet, de lichaamsverdeling is ook belangrijk en ook die is bij iedereen anders.

Matras testen voor de juiste stabiliteit

Naast het volledig herstellen is ook de stabiliteit van het matras belangrijk. Wat houdt dit in? Dit heeft alles te maken met het snel terugveren van je matras als je van positie verandert. Het matras dient de originele vorm snel terug te nemen als de belasting op het matras verandert.

Ga maar na, als je tijdens je slaap draait dan wil je direct dat fijne gevoel hebben dat je lekker ligt. Als je matras niet snel genoeg terugveert zul je dat gevoel niet krijgen en blijf je als het ware zoeken naar een fijne lighouding. Je rolt dan als het ware terug naar de vorige positie omdat het matras daar nog te veel is ingezakt. Het gevolg, draaien en woelen en niet kunnen slapen of regelmatig wakker worden tijdens de nacht.

Wat je nog meer moet weten voor het testen van een matras in 2021

Belangrijk om ook weer goed uitgerust te zijn als je matrassen gaat testen. Bij voorkeur in de ochtend of begin van de middag. Waarom hoor ik je denken, dat heeft te maken met het feit dat je lichaam vaak vermoeid is aan het einde van de dag. Als je dan matrassen gaat testen zal ieder matras goed aanvoelen. En het gaat erom dat je de kleine verschillen voelt tussen de verschillende matrassen.

Ben je klaar om matrassen te testen?

Zoals je hebt kunnen lezen kun je veilig en snel matrassen testen bij jou thuis. Het enige wat je hoeft te doen is ons op onderstaand nummer te bellen en dan nemen we alles met je door tijdens het gesprek. Tot snel!

Bel naar IJmuiden: 0255 540 666 / 06 39 49 30 03

Bel naar Alphen aan den Rijn:  0172470032 / 06 14 91 87 47

Of bekijk onze special matrassen pagina hier

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons