fbpx
Merens Logo

Natuurlijke materialen en ambachtelijk maatwerk

De unieke kracht van Mérens ligt in de combinatie van natuurlijke materialen en ambachtelijk maatwerk. Elk bed is specifiek afgestemd op uw persoonlijke wensen voor ondersteuning en maatvoering. We werken met natuurlijke materialen die warmte en vocht uitstekend reguleren. Dat maakt uw slaapervaring exclusief en méér dan comfortabel.

Gezond slapen zit in onze natuur

natuurljke materialen

Op een Mérens-matras ervaart u wat puur natuurlijk slapen is. Onze lokale, duurzame en eerlijke grondstoffen van topkwaliteit zorgen voor ventilatie en temperatuur- regulatie. De materialen zijn de basis voor het ultieme slaapcomfort.

ambachtelijk gemaakt

Elke Mérens is een meesterwerk op zich, met kunde en vakmanschap voor u gemaakt. Met passie en toewijding vervaardigen we de matras die u wenst, precies op maat, in ons eigen atelier in Nederland. Onze lange ervaring en ambachtelijke precisie komen samen om u het ultieme slaapcomfort te bieden.

nederlands fabrikaat

Kies voor Nederlands fabricaat bij Mérens. Onze matrassen maken we met trots in Nederland. De combinatie van ons vakmanschap en de hoogwaardige materialen bieden u een slaapervaring van eigen bodem.

Puur en duurzaam slaapgenot

ontdek de voordelen van onze materialen

Paardenhaar

Paardenhaar zorgt voor natuurlijke ventilatie. De unieke holle structuur geleidt de luchtstroom, maar zorgt ook voor een flexibel en comfortabel gevoel. Betere ventilatie zorgt voor een droger matras.

Texelse scheerwol

Texelse wol zorgt voor een aangenaam en comfortabel slaapklimaat. Het heeft een hoge isolatiewaarde en kan zowel warmte als vocht goed reguleren. Het is zacht, brandwerend en waterafstotend.

Kamelenwol

Kamelenwol is een uitstekende isolator voor zowel warmte als kou. Verkoelend bij hoge temperaturen en behaaglijk als het kouder is. Net als schapenwol helpt het statische elektriciteit voorkomen.

Katoen

Katoen houdt in de winter niet alleen warmte vast, het werkt in de zomer juist verkoelend. Het is zacht en ademend. Daarom is katoen een belangrijke toevoeging voor het comfort.

Talalay natuurlatex

Vita Talalay is een duurzaam en veerkrachtig materiaal. Het behoudt zijn vorm door de jaren heen. Het past zich aan uw lichaam aan voor optimale ondersteuning en comfort.

Hennep

Hennep is een eeuwenoud materiaal van Nederlandse bodem, dat sterk is en toch flexibel. De hennepplant is zeer duurzaam en de teelt ervan is milieuvriendelijk.

Ontdek de Mérens Boxsprings collectie

handgemaakt voor uw comfort

Vermeer select

Vanaf €7.499

VOOR €5.499

The with

Vanaf €7.999

Rembrandt

Vanaf €8.499

De Ruyter

Vanaf €7.999

Huygens

Vanaf €8.999

Vermeer

Vanaf €7.499

Mondriaan

Vanaf €7.999

Van Speijk

Vanaf €7.999

Accessoires

Product afhankelijk

Ontdek de Mérens Topdek Matrassen

natuurlijk aan alles gedacht

Paardenhaar

Talalay natuurlatex

Minipocket

Opgeladen wakker worden met Mérens

Doe nieuwe energie op als u slaapt. Word duurzaam uitgerust en opgeladen wakker met Mérens, de natuurlijke matras voor de bewuste slaper van deze tijd. Investeer in uw slaapervaring en de wereld Bij Mérens benadrukken we dat bewuste keuzes niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor uw slaapervaring. Een matras met goede ondersteuning en ventilatie zorgt ervoor dat uw lichaam optimale rust krijgt en energie opdoet voor een nieuwe dag. Investeer in een bed dat niet alleen aansluit bij uw behoefte, maar ook bijdraagt aan een gezondere nachtrust.

Mérens doorsnede topmatrassen 1
Merens Logo

De kunst van Mérens vakmanschap

Hoe houdt ik mijn Mérens boxspring in topvorm?

Overweeg de aanschaf van een matrasbeschermingsset om uw matras te beschermen tegen externe invloeden zoals vocht en vuil. Door het gebruik van een molton en een hoeslaken die beide gemakkelijk in de wasmachine kunnen, kunt u ervoor zorgen dat uw slaapomgeving schoon en hygiënisch blijft, wat bijdraagt aan een frisse en gezonde nachtrust.

Om uw topmatras in goede conditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig om te draaien tijdens het verschonen van uw beddengoed. Voor de matrassen raden we aan om minstens vier keer per jaar zowel in de breedte als in de lengte om te draaien. Dit zorgt ervoor dat zowel de topmatras als de matras gelijkmatig worden gebruikt en verlengt hun levensduur.

Een goede luchtcirculatie in uw slaapkamer is niet alleen comfortabel voor u, maar draagt ook bij aan een langere levensduur van uw (top)matras. Door elke ochtend bij het opstaan het dekbed volledig open te leggen en te zorgen voor een goed geventileerde slaapkamer, kan het materiaal gemakkelijk ademen, waardoor de kwaliteit van uw matras behouden blijft.

Zorg voor een passende luchtvochtigheid om de vorming van schimmel te voorkomen. Schimmel kan aanzienlijke schade aan uw matras veroorzaken, mogelijk onomkeerbaar, en kan ook nadelige effecten hebben op uw gezondheid.

Alles over Mérens producten

Download hier de Mérens brochure

Uw gegevens zijn bij ons veilig, we houden zelf ook niet van spam.