fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Droom je van een goede nachtrust?

Beter slapen begint bij je matras! Een matras op maat dankzij de Equilli Sleep Scan.

De Sleep Scan meet je slaaphouding, waarna we een matras op jouw maat ontwerpen. Helemaal uniek, net als jij!

Het principe van de Sleep Scan

Wat is het?

De Personal Sleep Scan is een wetenschappelijk gefundeerde meting van je slaaphouding. Ze vertelt ons welke ondersteuning je nodig hebt ter hoogte van je schouders, taille en heupen.

Equilli stap meten

Wat moet ik doen?

Gewoon even ontspannen op een testbed in een van onze winkels. Een flexibel grid van 128 sensoren meet exact de vervorming van de matras wanneer je erop ligt. We plaatsen je in zijlig en in ruglig, zodat we een volledig beeld krijgen. 

Waarom heb ik dat nodig?

Uit de duizenden metingen die we deden, blijkt duidelijk dat het indruk- kingsprofiel van elke mens uniek is. De juiste ondersteuning is dan ook cruciaal!

De Sleep Scan in 3 eenvoudige stappen?

Equilli Sleep Scan Stap 1
Stap 1.

METEN

In 1 minuut meten we je lichaamsprofiel en slaaphouding met onze Sleep Scan. Het enige dat je zelf moet doen, is even op je zij en op je rug gaan liggen.

Equilli Sleep Scan Stap 2
Stap 2.

TESTEN

Na de meting kan je jouw matras op maat meteen testen in de winkel. Met jouw voorkeuren als finishing touch.

Equilli Sleep Scan Stap 3
Stap 3.

KIEZEN

Nu enkel nog je bed kiezen en dan kan je op beide oren slapen. Zelfs als je lichaam verandert, blijft een Equilli matras perfect liggen. Want wij veranderen jouw matras met je mee, het eerste jaar volledig gratis!

Kies de support die bij jou past!

Equilli logo 100

SUPPORT

Equilli Support
Equilli logo 100

SUPPORT +

Equilli Support Plus
Equilli logo 100

SUPPORT FLEX

Equilli Support Flex

Aanpassen wanneer jij dat wilt!

Het eerste jaar na aankoop is deze service helemaal gratis. Onze slaapexperts contacteren je zelf om te horen of je iets wilt veranderen. Relax!

Equilli matras op maat
Equilli logo 100
Equilli 2 persoons matras

Een hoofdkussen als kers op de taart

Bij een evenwichtige slaaphouding liggen je hoofd, nek en ruggengraat in elkaars verlengde en houdt je wervelkolom een neutrale positie aan. Ook je hoofdkussen speelt daarbij een belangrijke rol, zeker als je nekklachten hebt.

Equilli kussen schuin
Equilli Latex schuin
Equilli kussen royal schuin
Equilli Royal schuin

Een goed kussen is onmisbaar

Je hoofdkussen ondersteunt je hoofd en nekwervels, zodat je spieren kunnen ontspannen en je tussenwervelschijven rehydrateren. De hoogte van je kussen moet dus afgestemd zijn op de hardheid van de schouderzone in je matras. Veel mensen slapen op een te dik kussen, omdat ze op een te harde schouderzone liggen. Wanneer je schouders voldoende in je matras wegzakken, volstaat een dunner kussen.

Wat is jouw favoriete slaaphouding?

Slaap je vooral op je zij of je rug? Ook dat is een belangrijke factor in de keuze van je matras! Zijliggers hebben nood aan een matras waarin hun schouders wegzakken, terwijl taille en heup voldoende ondersteund blijven. Het bekken van rugliggers moet dan weer lichtjes achterwaarts kantelen, zodat de onderrug ontlast wordt. Behoor je tot de eerste groep? Dan ben je gebaat bij een matras met meer uitgesproken comfortzones. Voor rugslapers mag het contrast teruggedraaid worden. Leidt je slaaphouding tot snurken? Dan wensen we je partner veel sterkte toe.

Een Boxspring maar dan anders

Boxsprings vind je in alle maten en kleuren. De Equilli BALANCE herken je aan zijn ranke lijnen. Hij is dunner dan de meeste boxsprings, waardoor het strakke design helemaal tot zijn recht komt.

Alles over beter slapen

Handige tips en waardevolle informatie

Hard vs Zacht

Slaap je hard of zacht? Veel mensen denken dat slaapcomfort begint en eindigt met die vraag. Maar hardheid is subjectief. En bovendien is het een fabel dat een harde matras altijd beter is voor je rug. Wat wel helpt, is een matras met comfortzones, die afgestemd is op de vorm van je lichaam. Je schouders zijn breed, maar licht omwille van de lucht in je longen: ze moeten voldoende diep in de matras wegzakken. De schouderzone van je matras mag bijgevolg niet te hard zijn. Je taille is dan weer smal en je bekken relatief zwaar. De taille- en heupzone van je matras moeten dus steviger zijn, om te vermijden dat je in de matras verdwijnt. Logisch, toch?

Pocketveren, (latex) schuimen of natuurmaterialen?

Maten zijn er weinig, maar materialen des te meer! Hoe kies je tussen pocketveren, schuim of natuurproducten? Het korte antwoord: ga voor een matras die goed ventileert. Zoals je intussen weet, is het belangrijk dat de hardheid van de comfortzones optimaal is afgestemd op je lichaam en slaaphouding. Of je dat bereikt met latexschuim, pocketveren of een combinatie van materialen is ondergeschikt. Een matras uit schuim is doorgaans goedkoper, maar ventileert minder dan een exemplaar met pocketveren. Comfortschuimen hebben te lijden onder gewicht en vocht en zijn bijgevolg minder duurzaam. Omdat je ’s nachts ook zweet, kies je dus best voor een matras die goed ventileert.

Hoe kies je de juiste afmeting?

Eenpersoonsmatrassen zijn doorgaans 80, 90 of 100 cm breed. Voor tweepersoonsmatrassen is dat 160, 180 of 200 cm. Je kan ook kiezen voor twee tussenmaten, de zogenaamde twijfelaars van 120 of 140 cm breed. De meest voorkomende lengte voor een matras is 200 cm, gevolgd door 210 en 220 cm. Je hebt dus heel wat keuze!

Houd zeker rekening met:

  • Je lichaamslengte: neem een marge van 15 tot 20 cm bovenop je lichaamslengte, zodat je steeds die comfortabele slaaphouding vindt.
  • De grootte van je slaapkamer: zorg dat er voldoende ruimte rond je bed is, want je moet er ook nog in en uit kunnen.

Wil je heerlijk slapen op een dubbel bed? Ga dan voor een duo-core matras: één grote matrashoes met daarin twee verschillende matraskernen. Zo slaap je op een matras die bij jou past, zonder de vervelende naad in het midden.

Waarom is een goede slaaphouding zo belangrijk?

Ergonomisch slapen betekent dat je rug ondersteund wordt, zodat je tussenwervelschijven ‘s nachts kunnen rehydrateren. Zo onderhoud je de schokdempers van je ruggengraat. Je tussenwervelschijven bevatten namelijk een gelei-achtige kern, die voor een groot deel uit vocht bestaat. Overdag worden ze voortdurend belast, waardoor ze vocht verliezen. ’s Nachts nemen ze dit vocht opnieuw op. Dit proces van rehydratatie verloopt vlotter wanneer de tussenwervelschijven onbelast zijn. In zijlig wil je een rechte, horizontale lijn bereiken. In ruglig mogen de natuurlijke krommingen vooral niet verstoord worden.

Ergonomisch slapen vereist maatwerk

Je matras moet zich aanpassen aan je slaaphouding en niet omgekeerd. Daarom is maatwerk zo belangrijk! Je lichaamsvorm, gewichtsverdeling en slaaphouding bepalen welke ondersteuning je nodig hebt in de schouder-, taille- en heupzone. Daarbij let je best ook op de details.

Een dure matras is een goede matras?

Of een matras goed of slecht is, heeft niets te maken met de prijs, maar wel met de mate van ondersteuning en comfort. Een goede matras houdt rekening met je lichaamsbouw, je gewichtsverdeling en je slaaphouding. Reken even mee: als je 10 jaar lang slaapt op een matras van € 1500, betaal je gemiddeld € 0,4 per nacht. Dat is goedkoper dan een tasje koffie, en minstens even verkwikkend!

Een ergonomische matras lost rugklachten op?

Helaas kunnen matrassen niet toveren: je rugklachten zullen niet als bij wonder verdwijnen. Waarom zou je dan investeren in een ergonomische matras? Omdat je tussenwervelschijven zo optimaal rehydrateren en je rug, schouders en heupen de juiste ondersteuning krijgen. Dat helpt om rugklachten te voorkomen of te beperken. Een matras is een belangrijk element in de preventie of behandeling van een zwakke rug, maar ze is slechts een deel van de oplossing. Ook wat je overdag doet, speelt een rol.

Benieuwd naar de uitkomst van jouw persoonlijke Sleep Scan?