fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Silvana kussens voor het ultime slaapcomfort

Silvana bij Passie voor Slapen

Het Silvana Comfort Kussen, altijd scherp geprijsd!

Bij Passie voor Slapen voor €79,95 een comfortabel Silvana Comfort kussen

Let op, zo lang de voorraad strekt!

De Silvana Support- en de Support Royale collectie hebben elk 6 varianten qua stevigheden. Elke variant is voorzien van een latex neksteun met schoudercontour. De 3 vlakken aan de bovenkant geven extra ondersteuning aan zijslapers (zijvakken) en aan rugslapers (middenvak).

Optimale ondersteuning door de 6 verschillende stevigheden van de support kussens

Welk Silvana kussen past bij jou?

Als je de juiste kleur hebt gevonden dan kun je kiezen tussen de modellen Silvana Comfort, Silvana Support en de Silvana Support Royale. 

Heb je het juiste kussen nog niet gevonden? Doe dan de kussenwijzer test!

Tijd voor een nieuw kussen? Online oriënteren is een goede eerste stap om te begrijpen hoe je het juiste kussen kiest. Maar waar begin je, wat is belangrijk aan een goed kussen en welke past het beste bij jou? Bij Passie voor Slapen hebben we deze pagina gemaakt om al jouw vragen te beantwoorden en je te helpen het beste kussen te vinden. Probeer ook de kussenwijzer eens uit om te zien op welk type kussen je uit komt. En stuur een berichtje via messenger als je online advies wilt hebben.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een nieuw hoofdkussen

Laten we beginnen met de belangrijkste verschillen tussen de kussens, waarom deze verschillende hoofdkussens er zijn en voor wie ze met name geschikt zijn.

1. Laag of Hoog kussen?

Voor zij-slapers is een iets dikker kussen vaak het beste, een iets dikker kussen zorgt ervoor dat de nekwervels in een rechte lijn naar de borst liggen. Een te dun of te hoog kussen zet de nekwervels onnodig onder spanning wat niet goed is. Slaap je voornamelijk op je rug? Dan is het verstandiger om een iets lager kussen te nemen, zodat je nek- en rugwervels goed in de natuurlijke houding komen te liggen. Buik-slapers hebben een zo plat mogelijk kussen nodig, of kunnen eventueel ook zonder kussen slapen.

2. Zacht of Stevig

De hardheid van een kussen werkt altijd samen met de hardheid van het matras. Slaap jij op een harder matras, dan adviseren wij een steviger kussen zodat de ruimte tussen je nek en het matras goed kan worden opgevuld. Slaap je op een zachter matras, dan adviseren wij een zachter kussen, zodat je genoeg kunt wegzakken om de nekwervels in de juiste houding te krijgen. Dit geldt voor zij- en rug-slapers. Buik-slapers kunnen in ieder geval het best een zachter kussen kiezen. Let op: hardheid en hoogte zijn twee verschillende eigenschappen.

3. Standaard vorm of Aangepast

De Nederlandse standaard maat voor hoofdkussens en kussenslopen is 60x70cm, in België is dit 60x60cm. Echter kan het zo zijn dat je in verband met je lengte behoefte hebt aan een kleiner kussen. De Silvana Support kussens zijn ook verkrijgbaar in een verkorte uitvoering van 50x70cm.

4. Natuurlijke vulling of Syntetische vulling?

De Silvana Support hoofdkussens bestaan uit een neksteun van Talalay latex en drie bovenvakken gevuld met synthetische materialen, zoals comforel en Talalay Latex sticks. Ben jij op zoek naar een kussen met natuurlijke vulmaterialen, dan kun je kiezen voor de Silvana Supprt Royale. Deze zijn gevuld met een combinatie van synthetische materialen en dons voor het beste comfort en de beste ondersteuning.

5. A-merk of B-merk?

Bij ons in de collectie vind je enkel hoofdkussens van A-merken. Dit is omdat deze kussens gemaakt zijn van de beste materialen die jou van een optimaal comfort kunnen voorzien. Ook heb je op hoofdkussens van A-merken altijd omruilgarantie, wat je de tijd geeft om het kussen thuis te ervaren zodat je zeker weet dat je het juiste kussen kunt vinden. 

6. Prijsklasse laag - midden - hoger segment

In onze collectie vind je hoofdkussens in alle prijsklassen. De Silvana Support en Support Royale hoofdkussens vallen in de prijsklasse midden-hoog. Kies je voor de lagere prijsklasse, dan kom je vaak uit op niet ondersteunende hoofdkussens. Deze hebben doorgaans een kortere levensduur en bieden niet gedurende de hele nacht de juiste steun. Ook wordt er in voor kussens in de lagere prijsklasse vaak gebruik gemaakt van materialen met een lagere kwaliteit.

Korte samenvatting

Kees legt uit

Kees Goddrie, eigenaar van Passie voor Slapen, heeft een duidelijke uitleg over het kiezen van het juiste kussen. Dit is voor iedereen namelijk anders.

Bekijk hier de Silvana kussens

= type slaper

= kussen hoogte

= kussen hardheid

= Toelichting

Silvana Support Saphir

 119,95

Silvana Support Saphir

Rugslapers

Laag

Zacht

Slaap je op je rug? Is jouw matras aan de zachte kant? Dan biedt de Silvana Support Saphir de juiste ondersteuning.

Silvana Support Royale Oranje

 159,95

Silvana Support Royale Oranje

Rugslapers

Laag

Zacht

Slaap je op je rug? Is jouw matras aan de zachte kant? Dan biedt de Silvana Support Saphir de juiste ondersteuning.

Silvana Support Emerald

 119,95

Silvana Support Emerald

Rug/Zij slaper

Middel-hoog

Beetje zacht

Slaap je op je rug en is jouw matras aan de zachte kant? Slaap je op je zij en is jouw matras zacht tot medium? Dan biedt de Silvana Support Emerald de juiste ondersteuning.

Silvana Support Royale Paars

 159,95

Silvana Support Royale Paars

Rug/Zij slaper

Middel-hoog

Beetje zacht

Slaap je op je rug en is jouw matras aan de zachte kant? Slaap je op je zij en is jouw matras zacht tot medium? Dan biedt de Silvana Support Royale Paars de juiste ondersteuning

Silvana Support Fluorine

 119,95

Silvana Support Fluorine

Zij-slapers

Middel-hoog

Beetje stevig

Slaap je op je zij en is jouw matras gemmiddeld hard? Dan biedt de Silvana Support Fluorine de juiste ondersteuning.

Silvana Support Cristal

 119,95

Silvana Support Cristal

Zij-slapers

Hoog

Stevig

Slaap je op je zij en is jouw matras gemiddeld hard of stevig? Dan biedt de Silvana Support Cristal de juiste ondersteuning.

Silvana Support Larimar

 119,95

Silvana Support Larimar

Zij-slaper

Hoog

Extra stevig

Slaap je op je zij en is jouw matras stevig of extra stevig? Dan biedt de Silvana Support Larimar de juiste ondersteuning.

Silvana Support Royale Blauw

 159,95

Silvana Support Royale Blauw

Zij-slaper

Middel-hoog

Beetje zacht

Slaap je op je zij en is jouw matras gemmiddeld hard? Dan biedt de Silvana Support Royale Blauw de juiste ondersteuning.

Silvana Support Royale Geel

 159,95

Silvana Support Royale Geel

Zij-slapers

Hoog

Stevig

Slaap je op je zij en is jouw matras gemiddeld hard of stevig? Dan biedt de Silvana Support Royale Groen de juiste ondersteuning.

Silvana Support Royale Groen

 159,95

Silvana Support Royale Groen

Zij-slapers

Hoog

Stevig

Slaap je op je zij en is jouw matras gemiddeld hard of stevig? Dan biedt de Silvana Support Royale Groen de juiste ondersteuning.

Silvana Support Grenat

 119,95

Silvana Support Grenat

Buik-slaper

Laag

Extra zacht

Slaap je op je buik? Dan is de Silvana Support Grenat het juiste kussen voor jou.

Silvana Support Royale Rood

 159,95

Silvana Support Royale Rood

Buik-slaper

Laag

Extra zacht

Slaap je op je buik? Dan is de Silvana Support Royale Rood het juiste kussen voor jou.

Wat is jouw favoriete lighouding?

Ik ben een Rugslaper

Voor rug-slapers is een iets dunner kussen vaak het beste, een iets dunner kussen zorgt ervoor dat je nekwervels in een rechte lijn naar je borst komen te liggen. Belangrijk is dat je kin naar het plafond staat, zodat je ademhaling niet wordt geblokkeerd. Wanneer je een wat harder matras hebt adviseren wij een wat steviger kussen, zodat je hoofd niet te ver achterover kantelt. Wanneer je een wat zachter matras hebt adviseren we een wat zachter kussen zodat je hoofd genoeg weg kan zakken om je nekwervels in een rechte lijn naar de borst te krijgen. Als je op je rug ligt ben je vaak het langst. Voor lange mensen kan een kussen van 60x70cm dan zo groot zijn dat het matras te kort wordt. Speciaal voor lange mensen zijn er daarom ook kussens van 50x70cm.

Dunner kussen

Stevig bij stevig matras

Zacht bij zacht matras

Verkort kussen voor lange mensen

Ik ben een Zijslaper

Voor zij-slapers is een iets hoger kussen vaak het beste, een iets hoger kussen zorgt ervoor dat je nek- en rugwervels goed in de natuurlijke houding komen te liggen. Belangrijk is dat je de ruimte tussen je hoofd en het matras goed opvult. Wanneer je een wat harder matras hebt adviseren wij een wat steviger kussen, zodat je hoofd niet te ver naar beneden zakt. Wanneer je een wat zachter matras hebt adviseren we een wat zachter kussen zodat je hoofd genoeg weg kan zakken om je nek- en rugwervels goed in de natuurlijke houding komen te liggen. Als je op je zij ligt kan het zijn dat je ongemak ervaart door de druk van je bovenste knie op de onderste, of dat je naar je buik door draait omdat je niet stabiel ligt. Hiervoor hebben we een ‘body support’ kussen wat de druk van je bovenste been opvangt zodat je comfortabel de hele nacht op je zij kunt blijven liggen.

Hoger kussen

Stevig bij stevig matras

Zachter bij zacht matras

Body support bij ongemak instabiliteit

Ik ben een Buikslaper

Heel veel mensen slapen op de buik en slapen heerlijk. Echter is het toch echt af te raden om op je buik te slapen. Dit is omdat je nek vaak in een onnatuurlijke houding wordt gedraaid en dit kan op de lange termijn nekklachten veroorzaken. Buik-slapers zijn vaak zij-slapers op een te hard of te zacht matras. Bij buik-slapers nemen we altijd goed de tijd om te bespreken waar je op ligt en of je echt op je buik wilt blijven slapen. Als dat het geval is hoeft er maar weinig ruimte te worden opgevuld met kussen, we adviseren in dat geval een zo dun mogelijk en zo zacht mogelijk kussen. Als buik-slapers willen wisselen naar zij-slapen adviseren wij een body support om te voorkomen dat je naar je buik draait en een kussen wat goed de ruimte tussen hoofd en matras opvult zodat je geen ongemak ervaart wat ervoor zou zorgen dat je liever op je buik ligt om van de pijn af te zijn.

Zo laag mogelijk kussen

Zo zacht mogelijk

Body support wanneer je wilt wisselen naar zij-slapen

De drie gezichtjes van Silvana

Mensen die een Silvana Support kussen aanschaffen hebben het over ‘het kussen met de drie gezichtjes’. Zij doelen dan op de kenmerkende bedrukking. Het idee van een neksteun was meer dan 25 jaar geleden zo nieuw, dat mensen niet goed begrepen, hoe het kussen moest worden gebruikt. Het werd dan achterstevoren neergelegd. Zo ontstond het idee van de gezichtjes: ze laten zien, waar het hoofd hoort te liggen.

De kleurenlabels van Silvana

Elk Silvana kussen heeft een gekleurd label, de kleuren geven de stevigheid weer van het kussen. Rood is extra zacht, Oranje is zacht, Paars is een beetje zacht, Blauw is beetje stevig, Geel is stevig en Groen is extra stevig. Elk Silvana Support kussen is voorzien van een uitgebreid etiket. Zo heb je de wasvoorschriften en overige adviezen altijd bij de hand. Tip: reinig het hoofdkussen niet vaker dan echt noodzakelijk is. Regelmatig opschudden en uitkloppen (niet in de felle zon) is een must voor een lang kussen-leven.

De verschillende vakken in het Silvana kussen

1) Het middenvak is zachter gevuld dan de buitenste twee. Het hoofd zakt daardoor iets dieper weg in het hoofdkussen voor een goede rugligging. Voor ieder postuur is een goede dikte en zachtheid beschikbaar. 2) De steviger gevulde zijvakken zorgen voor een optimale houding in zijligging. Samen met de neksteun zorgen de drie vakken ervoor dat het hoofd in iedere lighouding optimaal wordt ondersteund. 3) De vakken boven de neksteun zijn voorzien van losse vulling. Hierdoor voegt het kussen zich gemakkelijk naar het gezicht. Elke stevigheid heeft zijn eigen soort bovenvulling zodat deze past bij het postuur van de slaper. 4) Het kussen is voorzien van twee ritssluitingen. De ene ritssluiting zorgt dat je de losse vulling zou kunnen bijvullen of verwijderen voor een wasbeurt. De andere rits is speciaal om de neksteun eventueel een keer te kunnen vervangen bij slijtage of verwijderen voor het wassen. Is het hoofdkussen bij de losse vulling iets te hoog of juist net te laag. Het materiaal is los te krijgen dus je kunt het gemakkelijk aanpassen.

Vraag het aan de specialist

Het vinden van het juiste hoofdkussen kan lastig zijn door de vele merken en modellen die er zijn. Laat je vooral goed informeren door een specialist in een beddenspeciaalzaak. Het voordeel is ook dat je ter plekke kussens kunt testen om te zien welke maat, dikte en hardheid het beste bij jou past. Bij Passie voor slapen kun je terecht voor al je vragen zowel online als offline bij ons in de winkels. Liever op afspraak? Dat kan ook, maak snel online een afspraak en ontvang direct de bevestiging.