fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

2 persoons bed kopen? Alles wat je moet weten over 2 persoons bedden.

Ben je toe aan een nieuw bed en gaat je voorkeur uit naar een 2 persoons bed? Dan ben je hier op de juiste plek, met deze blog helpen we je graag de juiste keuzes maken om uiteindelijk het perfecte 2 persoons bed te vinden. Je zult merken dat er veel keuze is, zo veel keuze dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. We leggen daarom stap voor stap uit wat echt belangrijk is bij je zoektocht naar een nieuw 2 persoons bed. Belangrijk om te onthouden, koop nooit een bed zonder te testen, we noemen dit ook wel proefliggen. We leggen uit waarom.

Een nieuw 2 persoons bed kopen, waar begin ik?

Allereerst willen we nogmaals benadrukken dat je nooit een bed moet kopen zonder te testen. Met testen bedoelen we letterlijk languit op het bed liggen bij een beddenspecialist voor tenminste 2-3 minuten per bed. Dit doe je met een slaapspecialist erbij die goed kan beoordelen of je de juiste lighouding hebt op het bed/matras. Testen bij voorkeur in de ochtend of begin middag, aan het einde van de dag ben je vaak vermoeid en voelt elk bed/matras goed aan.

Online kun je al veel voorbereidend werk doen om betere keuzes te maken en ook beter te snappen waarom een bepaald 2 persoons bed wel of niet bij jou past. Bij Passie voor Slapen adviseren we dan ook om voldoende informatie tot je te nemen m.b.t. maatvoering, kleuren, designs en accessoires. Dit is over het algemeen jouw persoonlijke smaak en kan prima online gedaan worden. Wil je nog verder gaan dan kun je je ook verdiepen in het technische deel van bedden en matrassen maar dit kun je ook heel goed aan de beddenspecialist overlaten.

Maak daarna een afspraak bij een beddenspecialist, dit hoeft niet zozeer de dichtstbijzijnde te zijn, kijk vooral naar de beoordelingen die ze krijgen van klanten om te zien of ze klantgericht zijn, een goede service verlenen en goede producten verkopen, ook dit kun je online doen. De hamvraag, zijn ze gericht op bedden verkopen of een goede nachtrust bezorgen, een wezenlijk verschil.

Bij Passie voor Slapen hechten we veel waarde aan de beoordelingen van onze klanten, dit geeft aan hoe goed we ons werk doen en het geeft ons inzicht in waar we onze diensten nog verder kunnen verbeteren. Bekijk hier al onze beoordelingen.

Wat is een goed 2 persoons bed?

Laten we beginnen met kort uitleggen wat een 2 persoons bed inhoudt. Een 2 persoons bed bestaat uit een aantal componenten te weten;

 • Het bed, ledikant of ook wel genoemd het bed frame
 • Het matras
 • De bedbodem

Het bed frame is feitelijk wat je ziet als je een, in dit geval een 2 persoons bed, ziet staan. Het bepaalt in grote mate de look & feel van het bed en tegenwoordig zijn de frames in diverse kleuren en stijlen verkrijgbaar. Het bed frame heeft weinig tot geen invloed op de slaapkwaliteit voor jouw lichaam naast het feit dat een mooi en bij jou passend bed frame je een vrolijk en gelukkig gevoel geeft.

Het matras daarentegen bepaalt in grote mate of het 2 persoons bed als geheel voor jou of je partner geschikt is. Gelukkig zijn er zoveel type matrassen zodat er voor iedereen wel een geschikt matras te vinden is. Het matras uitzoeken doe je samen met de beddenspecialist omdat hier expertise bij komt kijken. Het matras dient namelijk de juiste ondersteuning te bieden aan je lichaam, rekening houdend met jouw lichaamsbouw en gewichtsverdeling. Die laatste twee voorwaarden zijn belangrijk en tegelijkertijd voor iedereen anders. Dus een one-size-fits-all matras kan niet. Het klinkt natuurlijk mooi maar wij raden het ten zeerste af. Een matras is een stuk maatwerk specifiek voor jouw lichaam. Wil je meer weten over het juiste matras uitzoeken bekijk dan hier al onze matrassen artikelen.

De bedbodem is feitelijk de basis van je 2 persoons bed, zonder een goede bedbodem is een goed matras feitelijk zinloos. De bedbodem wordt in het bed frame of ledikant geplaatst en is qua maatvoering direct gerelateerd aan de maat van je bed en het gekozen matras. Er zijn verschillende type bedbodems;

 • Spiraalbodem, gemaakt van dwarsgespannen metalen spiralen
 • Lattenbodem, gemaakt van latten die gebogen over de breedte zijn gespannen
 • Schotelbodem, gemaakt van een lattenbodem met daarop plastic schotels
 • Boxspring (hier is geen bed frame/ledikant voor nodig)

Wil je meer te weten komen over bedbodems zoals wat zijn instelbare bedbodems of verstelbare bedbodems bekijk dan hier alle andere artikelen.

Tips bij aankoop van een 2 persoons bed

 • Matras en bedbodem altijd testen in de winkel
 • Neem je hoofdkussen mee voor het testen of vraag de winkel voor een vergelijkbaar testmodel
 • Bepaal de maatvoering van je bed zodat je goed in- en uit kunt stappen in de slaapkamer
 • Bepaal de hoogte van je bed, wat heeft je voorkeur
 • Maak een keuze in type bedbodem
  • Vlak of verstelbaar
  • Handmatig of elektrisch verstelbaar
 • Ga naar een beddenspecialist met een hoge klantenwaardering

Matras en bedbodem altijd testen in de winkel

We hebben het aan het begin van deze blog al benoemd en nogmaals, testen, testen en nog eens testen. Dat is eigenlijk de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Een bed (matras en bedbodem) online kopen zonder getest te hebben raden we ten zeerste af. Online voorbereiden vooral doen, daarom schrijven we ook deze blog. Maar zorg dat als je het 2 persoons bed van je dromen hebt gevonden je altijd langsgaat bij een specialist om te testen (bij voorkeur op afspraak). Het bed frame kun je kiezen op smaak, de bedbodem en het matras zijn maatwerk.

Neem je hoofdkussen mee voor het testen

Het hoofdkussen en het matras worden altijd op elkaar afgestemd. In eerste instantie wordt het juiste matras gezocht die bij jou lichaam past. Op basis van die keuze wordt het hoofdkussen erbij gezocht, deze moet de ruimte tussen het matras en je hoofd goed opvullen zodat je wervelkolom en nekwervels in een rechte lijn liggen als je op je zij ligt (of in de natuurlijk S-vorm als je op je rug ligt). Heb je een goed kussen neem deze dan mee of vraag aan de winkel of ze eenzelfde testkussen hebben.

Bepaal de maatvoering van je bed zodat je goed in- en uit kunt stappen

Uiteindelijk draait het allemaal om een goede nachtrust en uitgerust wakker worden. Het is belangrijk om je 2 persoons bed op de juiste plek in de slaapkamer te plaatsen (voorkeur niet onder een raam) en met eenzelfde hoeveelheid ruimte aan beide kanten van het 2 persoons bed. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat je ongestoord in- en uit bed kunt stappen.

Bepaal de hoogte van je bed, wat heeft je voorkeur

Tegenwoordig zijn de boxsprings erg populair mede door de hoge bouw. Het is niet alleen erg comfortabel in- en uit stappen, het heeft ook voor veel mensen een aantrekkelijk uiterlijk. Daarentegen zijn er ook veel mensen die het juist fijner vinden om dichter aan de grond te slapen, geen kolossaal bed in de slaapkamer willen zien en liever geen gestoffeerd frame willen hebben i.v.m. hygiëne. In dat geval is de 2 persoons bed een ideale uitkomst en ook hier kunnen verschillende hoogtes in gevonden worden.

Maak een keuze in type bedbodem

Een 2 persoons bed heeft zoals gezegd een los bedbodem met daarop een matras. De bedbodem is de basis van je bed, bespaar hier niet op. Wel kun je bepalen of je de luxe van een verstelbaar bedbodem nodig vindt en of het dan ook nog eens elektrisch verstelbaar moet zijn of gewoon handmatig. Dit soort extra’s maken de bedbodem niet beter wel luxer.

Ga naar een beddenspecialist met een hoge klantenwaardering

We hebben het al eerder genoemd, de klanten vertellen je alles over de kwaliteit van een beddenspecialist. Het gaat er niet om of ze veel bedden verkopen, het gaat er om of ze tevreden klanten creëren. Met goede service, goede producten en de juiste expertise zit je goed.

Welke maten zijn er voor een 2 persoons bed

Laten we beginnen met de maten voor bedden in het algemeen, de maten die verkrijgbaar zijn: 80, 90, 100, 120, 140, 160, 180 en 200. Met deze maatvoeringen is er voor iedereen een passend bed te vinden. De maatvoering voor een 2 persoons bed start bij 160cm breed oplopend tot 180cm of 200cm. De lengtemaat van een 2 persoons bed varieert van 190cm, 200cm, 210cm of 220cm.

Wat is het verschil tussen een 2 persoons bed en een boxspring?

Wij adviseren zowel boxsprings als 2 persoons bedden, beide bieden het comfort en de ondersteuning die nodig is voor een goede nachtrust. We hebben het hier dan wel over kwalitatief goede merken, bij Passie voor Slapen werken we alleen met kwaliteit merken.

Waar zit het verschil dan in tussen een boxspring en een 2 persoons bed? Het verschil zit allereerst in de opbouw van het bed. Een boxspring is feitelijk een bedbodem met spiraalveren waarop het matras wordt gelegd. Het imposante design komt voort uit de vaak hoge opbouw die ook gestoffeerd is.

Een 2 persoons bed of een gewoon bed bestaat uit de eerder genoemde 3 componenten te weten het frame/ledikant, de bedbodem en het matras. Het vaak laag bij de grond, stalen of houten ledikant geeft een heel andere indruk dan een boxspring maar kan hetzelfde bieden als een boxspring qua slaapkwaliteit.

Verder is de boxspring tegenwoordig geheel samen te stellen met diverse accessoires die ook weer in verschillende designs kunnen worden toegevoegd. Denk hierbij aan het hoofdbord of het voetenbord. Wil je een bed geheel afgestemd op je inrichting dan kun je hier alle kanten mee op. Lees hier hoe je bij Passie voor Slapen je eigen boxspring kunt samenstellen.

Is een 2 persoons bed beter dan een boxspring?

Het antwoord op die vraag is nee, zowel een boxspring als een 2 persoons bed kunnen precies aansluiten op jouw wensen en de benodigde ondersteuning bieden tijdens de nachtrust. Het gaat erom dat je voor zowel een boxspring als voor een 2 persoons bed de juiste componenten kiest en deze op jouw lichaamsbouw en situatie laat afstemmen door een beddenspecialist. Als je dat doet kunt je gaan genieten van een goede nachtrust en zul je fit wakker worden.

Samenvatting 2 persoons bed

Zodra u klaar bent met uw voorbereidingen online dan zijn er feitelijk 3 dingen die belangrijk zijn om te onthouden:

 • Koop geen 2 persoons bed zonder te testen bij een beddenspecialist
 • Testen alleen bij een beddenspecialist met hoge klanttevredenheid
 • Maak indien mogelijk een afspraak bij de beddenspecialist, geen wachttijd en je bent verzekerd van een beddenspecialist die de tijd voor je heeft

Alle andere zaken die we in deze blog hebben behandeld zijn ook belangrijk maar daar kan de beddenspecialist u verder mee helpen. Zo lang je maar bij de juiste beddenspecialist bent om te testen komt het helemaal goed met de goede nachtrust in je nieuwe 2 persoons bed. Wil je direct een afspraak maken bij Passie voor Slapen? Dat kan via deze link. Succes met het vinden van je nieuwe bed!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons