fbpx

Maak kennis met Auping

Auping staat voor Nederlands vakmanschap, jarenlange kennis en ervaring. Oftewel: “125 jaar gestapelde slaapkennis”. En met die kennis wordt nog dagelijks met veel passie en aandacht in Deventer aan het bed van Morgen gewerkt. Het resultaat van goed slapen is uitgerust en fris wakker worden zodat iedereen, wát je ook van plan bent, de dag met volle energie weer van start gaat. De drie belangrijkste pijlers van Auping zijn: ventilatie, drukverlaging en ondersteuning!

Ventilatie

Per nacht verliest een mens op die manier tot 350 cc vocht. Dat is bijna 2,5 liter per week en 120 liter per jaar. Het vocht wordt voornamelijk opgevangen door de matras en de lakens. Goede ventilatie van kamer en bed zorgen ervoor dat dit vocht op een natuurlijke manier kan verdampen. Daarnaast is een goede matras opgebouwd uit vochtregulerende materialen. De matrassen van Auping zijn hier een goed voorbeeld van, want omkeren is niet meer nodig.
Naast een goede matras is ook het type bedbodem belangrijk voor de ventilatie. Een spiraalbodem is voor 80% open. Doordat een spiraalbodem zo open is, biedt deze zeer goede ventilatie. Dit is zowel bevorderlijk voor de frisheid en hygiëne, als voor de levensduur van de matras.

Drukverlaging

Voor een goede nachtrust is een gelijkmatige drukverdeling belangrijk. Hoe groter het oppervlak van het lichaam dat de matras ondersteunt, hoe gelijkmatiger de druk is verdeeld. Het is dus goed als het lichaam gedeeltelijk in de matras wegzakt, maar als de matras te veel omsluit, belet dit het lichaam om gemakkelijk te draaien.

Bij het verlagen van de druk op het lichaam is niet alleen de matras, maar ook de bedbodem bepalend. De bedbodem is letterlijk en figuurlijk de basis van een goede nachtrust. De Auping spiraalbodem heeft meer dan 10.000 drukpunten, die zorgen dat de lichaamsdruk de gehele nacht gelijkmatig wordt verdeeld. Daarnaast zorgt de puntelasticiteit van de matras en de spiraalbodem ervoor dat het lichaam maximaal wordt gedragen, wat de druk die optreedt tot een minimum beperkt.

Ondersteuning

Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is het draaien tijdens de slaap. Dit stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor soepele gewrichten en laat de huid ademen. Als het draaien moeizaam gaat, dan verstoort dat de nachtrust. Een mens draait gemiddeld dertig keer per nacht, zo bleek uit recent onderzoek van prof. dr. Anton Coenen (verbonden aan Radboud Universiteit Nijmegen). Matrassen die de juiste ondersteuning bieden, helpen bij het draaien tijdens de slaap.

Ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door zonering in matras en kussen op de juiste hoogte, zorgt ervoor dat spieren en gewrichten ontspannen zijn. Hierdoor herstellen zij optimaal van de dag. Het is dus belangrijk dat een bed voldoende ondersteuning biedt.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons