fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Beddinghouse: Onderhoudsadvies

Een mooi product, dat is wat je mag verwachten van de collecties van Beddinghouse. Maar bij een mooi product horen ook de juiste wasadviezen om extra lang te kunnen genieten van de mooie collecties in je slaapkamer.

Voor het eerste gebruik van het Beddinghouse bedtextiel

Wij adviseren je altijd het bedtextiel eerst te wassen. Zo zorg je dat overtollige verfkleuren verwijdert worden en ook de typische fabricage lucht verdwijnt zo uit het bedtextiel.

Een van de componenten van gekleurde of donkere wasmiddelen is kleurbehoud. Bij de eerste twee wasbeurten adviseren wij het bedtextiel te wassen met overvloedig wasmiddel (dubbele hoeveelheid) dit zorgt ervoor dat de kleuren extra goed fixeren. Na een wasbeurt met extra veel vloeibaar-wasmiddel is het aan te raden de wasmachine nog eens extra te laten naspoelen.

Het beste wasmiddel voor het Beddinghouse bedtextiel

Wij adviseren het bedtextiel altijd te wassen met vloeibaar-wasmiddel. Een poeder kan schuring op het bedtextiel geven en zo pilvorming of beschadigingen op de print / stof geven. Daarnaast adviseren wij een vloeibaar-wasmiddel te gebruiken die passend is bij de kleuren van het bedtextiel (wit / Color / Donker of black). In de wastesten maken wij zelf gebruik van Robijn vloeibaar-wasmiddel (wit / Color / Black) en behalen daar erg goede resultaten in duurzaamheid van het bedtextiel mee.

Overige adviezen voor het wassen van het bedtextiel

Elk product van Beddinghouse is voorzien van een label met wasvoorschriften. Volg deze wasvoorschriften altijd op. Alle stoffen voor kussenslopen, hoeslakens, moltons en dekbedovertrekken zijn gemaakt voor het gebruik bij wasbeurten met 60 graden. Echter blijven de kleuren, de stof en het milieu bespaard als je altijd gebruik maakt bij het wassen van 40 graden.
Stop het bedtextiel altijd binnenste buiten in de wasmachine.
– Per wasmachine vulling niet meer dan 2x 1 persoons set of 1x 2 persoons set. Stop zeker geen handdoeken of andere grove stoffen bij het bedtextiel.
– Zorg dat het bedtextiel gewassen wordt met de juiste kleuren. Wit bij de witte was. Gekleurd bij de gekleurde was en donker bij donkere was.
– Maak je gebruik van uitgestelde start van de wasmachine. Zorg dan dat het vloeibare wasmiddel niet kan intrekken in het bedtextiel (zet de wasbol rechtop).
– Maak bij Satijn en perkal gebruik van een kreukherstellend of fijnwas programma.
– Het bedtextiel is altijd (check van te voren het wasvoorschrift label in het product) geschikt om op 60 graden gewassen te worden. Echter bij 40 graden blijft het bedtextiel mooier en ook het milieu wordt minder belast.
– Laat het bedtextiel nooit in water staan: dus niet inweken of bij handwas stil laten staan. Denk ook aan de zogenoemde spoelstop (bij sommige wasautomaten in te stellen, hierdoor blijft het water ook staan).
– Direct na het beeindigen van het wasprogramma dient het bedtextiel uit de machine gehaald te worden. Laat het bedtextiel nooit in natte toestand in de trommel liggen.
– Gebruik van droogtrommel kan (op lage droogtemperatuur en korte tijd). Echter aan de lucht (op waslijn) droogt het bedtextiel het mooiste op en kreukt het minder.

Wij wensen je veel gebruiksplezier met het aangekochte bedtextiel. Slaap Lekker!

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons