fbpx

Maak kennis met Hasena: Zwitserse Bedden

Al meer dan 60 jaar kwaliteit

Hasena ontwikkelt niet alleen meubels, maar dromen die uitgekomen! Elke dag werken ze met plezier om u een selectie materialen, kleuren en vormen aan te bieden die simpelweg inspireren. Moderne ontwerpen, innovatie, vakmanschap, constante kwaliteit van duurzame producten en een eersteklas service: met deze diensten weet Hasena haar klanten al jarenlang te overtuigen!

Hoe het allemaal begon

Een idee – en veel ondernemersgeest

In 1951 richtten de broers Paul, Willi en Felix Hasenfratz hun eigen bedrijf op in Biel-Benken bij Basel. In een kleine schuur produceerden ze eenvoudige lattenbodems en bedden. De werkplaats van de timmermannen groeide in een paar jaar. De oprichters hebben dapper veel tijd, energie en vindingrijkheid geïnvesteerd in de uitbreiding van productie en assortiment. In de jaren tachtig werd een tweede locatie in Läufelfingen en extra logistieke hallen toegevoegd. Onder het motto “van boom naar bed” bereikte Hasena de toegevoegde waarde van houtverwerving rechtstreeks van het bos tot het verzenden van slaapkamermeubels naar speciaalzaken.

Duurzame groei

Het succesverhaal gaat verder

In de jaren 90 vond de eerste generatiewisseling plaats. Enorme prijsdruk dwong de jonge leiders om na te denken en terug te keren naar de weg naar succes met een nieuw bedrijfsmodel. Dit werd onder meer bereikt met de ontwikkeling van het concept “swiss bed”. Sindsdien groeit Hasena gestaag en werd het een van de grootste fabrikanten van beddensystemen in Europa. In de tussentijd worden de eerste leerlingen van de derde generatie deel van de geschiedenis van Hasena. De behoeften in de markt veranderen voortdurend. Dankzij het team en de jarenlange ervaring kan Hasena met veel ideeën en zin voor actie naar de toekomst kijken.

Uitbreiding

Succes in binnen- en buitenland

Ook al is Hasena sinds de oprichting in de grensdriehoek van Basel gestationeerd, de eerste 35 jaar van de geschiedenis van het bedrijf is de ontwikkeling van de thuismarkt geweest. Pas in de jaren tachtig veroverden de meubels met het konijn-logo de eerste speciaalzaken in Duitsland. Plots ging het snel en jaar na jaar nam het aandeel geëxporteerde goederen toe. Vandaag leveren ze ongeveer 60 procent van Hasena-meubels in het buitenland.

Zwitsers bedconcept

Een slim modulair systeem

Dankzij het Swiss Bed-concept kent uw creativiteit geen grenzen. U kiest uw favoriete bedframe en combineert voeten en hoofdeinden van uw keuze. U hebt toegang tot verschillende materialen en kleuren in de collecties. Hasena werkt altijd met enthousiasme aan nieuwe collecties die het assortiment en mogelijke combinaties verder vergroten.

FSC®-certificering

verantwoordelijkheid nemen

Een illegale of niet-duurzame bosbouw brengt de bossen op onze planeet in gevaar. De FSC® is vastbesloten om deze exploitatie om te keren en sociale en economische verantwoordelijkheid te bevorderen. Bij het kopen van FSC®-gecertificeerde producten steunt u een bosbouw die mens en natuur respecteert. Het doel is dat alle houtproducten van Hasena afkomstig zijn van bewezen, verantwoord beheerde bossen.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons