Wat is Katoen Satijn?

Een dekbedovertrek of hoeslaken kan van verschillende materialen gemaakt worden. In onze collectie zijn de materialen: Katoen Perkal, Katoen Satijn, Katoen Renforce of katoen. Benieuwd wat katoen satijn precies is? Katoen satijn is een super mooie en gladde stof met een luxe glans finish. Het is zacht, glad, ademend en vocht absorberend tegelijk. Koel in de zomer en warm in de winter. Kortom het ideale beddengoed! Maar wat is katoen satijn precies? We leggen het je uit!

Katoen satijn, niet te verwarren met….

Katoen satijn wordt nogal eens verward met polyester satijn, die glimmende gladde stof. De versie met katoen is absoluut niet te vergelijken. Het woord satijn zegt niets over het materiaal maar zegt alleen iets over de manier van weven. Katoen satijn is 100% natuurlijke katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vocht absorberend. Een dekbedovertrek van katoen satijn voelt echter gladder aan dan een ‘gewoon’ katoenen overtrek door de speciale ‘satijnweving’.

Voordelen van katoen satijn

– zachte, gladde stof
– door de glans, luxe uitstraling
– kleuren blijven langer behouden
– ademend en vochtabsorberend

Wat is dan satijnweving

Een beetje een technisch verhaal, wat we simpel gaan uitleggen. In een satijnweving wordt het katoen veel dichter op elkaar geweven dan bij andere materialen. Er worden dus meer draden gebruikt en deze worden op een andere manier geweven. Daardoor krijgt de satijn de lichte glans, wat zorgt voor een luxe uiterlijk en een zachte finish.

Onderhoudstips

Katoen satijn is makkelijk in onderhoud. Het materiaal kan zelfs op 60 graden gewassen worden en drogen kan in de droogtrommel kan ook op lage temperaturen. Strijken kan tot een temperatuur van 110 graden. Door de hoge weefdichtheid van de stof, zal deze niet snel pillen en blijft duurzaam mooi uitzien.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons