Alles over: Katoen Renforce

Een dekbedovertrek of hoeslaken kan van verschillende materialen gemaakt worden. In onze collectie zijn de materialen: Katoen Perkal, Katoen Satijn, Katoen Renforce of katoen. Benieuwd wat katoen renforce precies is? Katoen renforce is een koele en gladde stof en ook nog eens een stuk prijsvriendelijker dan bijvoorbeeld een katoen perkal of een katoen satijn.

Renforce, wat is dat precies?

Renforce komt van het franse woord voor ‘versterken’. Katoen renforce betekent dus ‘verstrekt en verstevigd katoen’. Doordat het katoen op een andere manier wordt geweven (met een platbinding) wordt de stof steviger en sterker dan normale katoen. Een dekbedovertrek van katoen renforce is dus duurzamer.

Voordelen van katoen renforce

Renforce katoen is stevig en duurzaam katoen, dat niet kan scheeftrekken. Het voelt fijn en glad aan
en kan heel goed vocht absorberen en is temperatuur regulerend. Renforce katoen is ook erg onderhoudsvriendelijk, het kan gewassen worden op 60 graden en in de droger!

Onderhoudstips:

Katoen Renforce is makkelijk in onderhoud. Het materiaal kan zelfs op 60 graden gewassen worden en drogen kan in de droogtrommel kan ook op lage temperaturen. Strijken kan tot een temperatuur van 110 graden. Door de hoge weefdichtheid van de stof, zal deze niet snel pillen en blijft duurzaam mooi uitzien.

Lees hier alles over bedtextiel, handige tips en waardevolle informatie.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons