fbpx

Alles Over Percal Katoen!

Ben je op zoek naar percal katoen? Dan moet je bij Passie Voor Slapen zijn! Een dekbedovertrek of hoeslaken kan van verschillende materialen gemaakt worden. In onze collectie zijn de materialen: Katoen Perkal, Katoen Satijn, Katoen Renforce of katoen. Benieuwd wat katoen perkal precies is? Katoen Perkal is een luxe stof met een heerlijk zacht en crispy gevoel. Het voelt zacht en glad aan, ademt goed en voelt in de zomer heerlijk koel aan. Het is een van onze favorieten stoffen voor op bed.
percal katoen

Wat is percal katoen?

Het wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daardoor ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt goed en is vocht absorberend. Het verschil met ‘normaal’ katoen is het aantal draden (thread count) dat gebruikt wordt om de stof te weven. Katoen perkal heeft een hoger aantal draden, er wordt gebruik gemaakt van fijnere draden (garen) en geweven in een andere structuur. Door deze verschillen voelt de katoen perkal anders aan dan een ‘normale’ katoen. Het materiaal mag pas percal katoen worden genoemd als het aantal draden (thread count) hoger is dan 200. Hoe hoger de thread count, des te mooier, zachter en soepeler de stof.

Voordelen van percal katoen

  • zachte, gladde stof
  • crispy en koel
  • blijft lang mooi
  • makkelijk in onderhoud

Ideaal voor in de zomer!

Katoe is een van onze favorieten stoffen voor op bed en kan het gehele jaar door gebruikt worden. De stof heeft door de andere structuur van weven een crispy (knisperend) aspect en dat zorgt ervoor dat het in de zomer zo lekker koel aanvoelt. Daarnaast zijn de ademende en vocht adsorberende eigenschappen van katoen natuurlijk ook erg prettig in de zomer.

Onderhoudstips

Perkal katoen is makkelijk in onderhoud. Het materiaal kan zelfs op 60 graden gewassen worden en drogen kan in de droogtrommel kan ook op lage temperaturen. Strijken kan tot een temperatuur van 110 graden. Door de hoge weefdichtheid van de stof, zal deze niet snel pillen en blijft duurzaam mooi uitzien.

Tegenwoordig zijn de stretch hoeslakens erg populair, omdat je met een stretch hoeslaken de comfort van je matras volledig benut. Bekijk hier ook andere hoeslakens en alles wat je moet weten over hoeslakens in het algemeen.  Eigenaar Kees Goddrie legt in deze video duidelijk uit wat de voordelen van een stretch hoeslaken zijn.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons