fbpx

Wasinstructies voor hoeslakens en dekbedovertrekken

Een heerlijk zacht hoeslaken, een dekbedovertrek volledig passend bij jouw nieuwe style? Die producten wil je natuurlijk op lange termijn ook mooi houden. Graag geven we je enkele tips voor het wassen van hoeslakens en dekbedovertrekken.

Wasinstructies hoeslakens*

Wij adviseren de hoeslakens nooit gelijktijdig te wassen met schurende andere materialen zoals een spijkerbroek of handdoeken. Het beste voor het hoeslaken is dat deze alleen of met andere hoeslakens samen wordt gewassen. Zo voorkom je dat het materiaal van je hoeslaken door schuren van andere stuggere materialen pilvorming gaat krijgen.

Hoeslakens adviseren wij zoveel mogelijk te wassen op lage temperaturen (30 of 40 graden) en met vloeibaar wasmiddel. 60 graden of 90 graden mag voor veel producten wel, maar geeft versnelde slijtage. Check altijd de was instructie van het product om te kijken op welke temperaturen het gewassen kan worden. De droogtrommel mag gebruikt worden, echter ook op lagere temperaturen. Het allerbeste voor het hoeslaken, is het te drogen aan de waslijn. Elk hoeslaken in onze collectie is voorzien van was instructies. Lees deze voor gebruik even goed door.

Wasinstructies dekbedovertrekken*

Ook voor dekbedovertrekken adviseren wij ze niet te wassen met schurende materialen zoals spijkerbroeken en handdoeken. Het materiaal kan daardoor sneller slijten en vaal worden. Daarnaast adviseren wij lage temperaturen te gebruiken tijdens het wassen (30 of 40 graden). 60 graden of soms 90 graden kunnen veel producten prima hebben, maar versnelde slijtage en vaal worden ligt op de loer. Check altijd de was instructie om te kijken op welke temperaturen het materiaal gewassen kan worden. De droogtrommel mag gebruikt worden, echter ook op lagere temperaturen. Het allerbeste voor het dekbedovertrek, is het te drogen aan de waslijn. Elk dekbedovertrek in onze collectie is voorzien van was instructies. Lees deze voor gebruik even goed door.

Alle wastips op een rij voor hoeslaken en dekbedovertrek*:

De was instructie geeft aan wat de maximum was temperatuur is en hoe het product behandeld moet worden. Check deze altijd voor het wassen van een nieuwe hoeslaken of dekbedovertrek

Wastips*:

  • Hoeslakens en dekbedovertreksets vóór gebruik wassen
  • Sorteer het wasgoed zo veel mogelijk op kleur en wasvoorschrift, om te zorgen dat de producten de juiste behandeling krijgen in de machine voor een optimaal resultaat
  • Was donkere kleuren apart
  • Was lichte kleuren apart
  • Was dekbedovertrekken en slopen binnenstebuiten
  • Laad de wasmachine niet te vol
  • Gebruik zeker niet te veel wasmiddel, volg hiervoor de doseertabel op de verpakking van het wasmiddel
  • Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel zonder bleek
  • Haal de dekbedovertrekken na het wassen direct uit de wasmachine
  • Drogen op lage temperatuur

Behandeling dekbedovertrekken*
Bij dekbedovertrekken is het noodzakelijk om deze op de aangegeven temperatuur te wassen*. Wanneer er op een andere temperatuur gewassen wordt dan voorgeschreven, kan dit een ongewenst resultaat opleveren. Op de productpagina in onze webshop, van een artikel staat het wasvoorschrift van het betreffende artikel. Daarnaast is elk artikel altijd voorzien van een was instructie in de verpakking.
*NB.: Kleurrijke dekbedovertrekken dienen op 60 graden gewassen te worden om de kleuren te fixeren. Dit voorkomt doorlopen van kleuren. Bij het wassen op een lagere temperatuur kan het voorkomen dat de kleuren doorlopen.

Bekijk hier onze meest populaire hoeslakens, of via deze links specifiek de hardloper: Formesse Bella donna.

Uitleg wassymbolen*

* De informatie die zich op deze pagina bevindt, is uitsluitend bedoeld ter indicatie. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze informatie.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons