fbpx

Katoen

Een dekbedovertrek of hoeslaken kan van verschillende materialen gemaakt worden. In onze collectie zijn de materialen: Katoen Perkal, Katoen Satijn, Katoen Renforce, flanel of katoen. Benieuwd wat katoen precies is? Katoen is als we kijken naar bedtextiel verreweg het meest populair dit komt door de natuurlijke materialen, de zachte soepele stof en is goed luchtdoorlatend.

Wat is katoen?

Katoen is een natuurlijk product, het is een zachte, eencellige vezel die uit de opperhuis van de zaden van de katoenplant groeit. Tegenwoordig wordt katoen over heel de wereld geproduceerd. Omdat katoen tot wel 20% van het eigen gewicht kan opnemen is het uitermate geschikt voor het maken van dekbedovertrekken en hoeslakens.

Voordelen van katoen

Het grote voordeel van katoen is dat het heel veel vocht kan opnemen, tot wel 20% van het eigen gewicht. Katoen voelt ook lekker koel aan, ideaal voor de warme nachten. Katoenen dekbedovertrekken vallen lekker soepel en zijn relatief goedkoop.

Wasvoorschriften

Katoen is makkelijk in onderhoud. Het materiaal kan zelfs op 60 graden gewassen worden en drogen kan in de droogtrommel kan ook op lage temperaturen. Strijken kan tot een temperatuur van 110 graden.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons