fbpx

Geschiedenis Pullman

Geschiedenis Pullman

Pullman staat voor ambacht, precisie en passie. Dit is terug te zien, en vooral te voelen, in de matrassen en boxsprings die zij maken. George Pullman ontwikkelde de unieke veer-in-veer constructie, waar de boxsprings van Pullman nog steeds bekend om staan. In deze boxsprings hebben de veren een unieke rand tot rand samenstelling, dit zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van het comfort van de matrassen. Sinds de oprichting kenmerken de bedden van Pullman zich als luxe en comfortabel. Je geniet van de persoonlijke ondersteuning, dankzij het Advanced Pocket interieur, en de duurzame en natuurlijke materialen zorgen voor een optimale nachtrust.
Het is niet voor niets dat Passie voor Slapen al in 1994 de samenwerking met Pullman is aangegaan, een samenwerking waar we 25 jaar later nog steeds trots op zijn!

1858: De geboorte van een icoon

Pullman heeft een bijzondere historie. In 1858 ontwikkelde George Mortimer Pullman de veer-in-veer constructie. Dit idee ontstond doordat hij de lange reizen met de trein door de Verenigde Staten aangenamer wilde maken. Hij ontwikkelde een buitengewone vering die de bedden in de treincoupés kon voorzien van een ongekend comfort. Hiermee zette hij zijn idee voor de ultieme nachtrust letterlijk op de rails.

1865: The Pullman Sleeper

De Pullman Sleeper, een luxe slaapcoupé die in 1865 aan het publiek gepresenteerd werd. Het was een resultaat van hoogwaardig vakmanschap, de combinatie van de beste materialen en oog voor detail. Dit bleef niet onopgemerkt; iedereen die het zich kon veroorloven wilde de Pullman sensatie, de zijdezachte vering, zelf ervaren.
1915: Het succes breidt uit
50 jaar na de onthulling van de Pullman Sleeper, konden andere bedrijven niet achterblijven. Pullman werd de standaard voor de ultieme nachtrust en wereldwijd werden de bedden in treinen, Grand Hotels en cruiseschepen voorzien van een Pullman matras. Steeds meer mensen die zo met het comfort van Pullman in aanraking kwamen, wilden dit ook thuis ervaren.

1915: Uniek veersysteem

Het ware geheim achter het succes van Pullman is het unieke veersysteem dat is uitgevonden en gepatenteerd door Pullman. Deze elektrothermisch geharde Inside Pocket veer, is een duurzame pocketveer met daarin nog een (kleinere) pocketveer. Het effect hiervan ervaar je zodra je op een Pullman matras gaat liggen. De eerste aanraking is soepel dankzij de grotere buitenveren, waarna de binnenveren exact de juiste tegendruk geven, afgestemd op jouw gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding.

1937: Nederlands Vakmanschap

Pullman treedt in 1937 tot de Nederlandse markt, de unieke kennis en ervaring uit de Verenigde Staten nemen zij mee en dit wordt overgedragen op de Nederlandse vakmensen.
Ambacht, precisie en passie is waar Pullman voor staat, deze kenmerken waren medebepalend voor de succesvolle toetreding op de Nederlandse markt. De technieken, die overgebracht werden uit de Verenigde Staten, vormen vandaag de dag nog steeds de basis bij de ontwikkeling van een Pullman bed. De kwaliteitsstandaard is zo hoog dat je 25 jaar garantie tegen frame- en veerbreuk krijgt.

2012: 75 jaar in Nederland

In 2012 vierde Pullman een bijzonder jubileum. Het merk ontwerpt en produceert dan al 75 jaar Pullman matrassen, boxsprings en Comfort Toppers in Nederland. Dit allemaal volgens de authentieke Pullman filosofie.

2015: Ik verlang naar mijn Pullman

In 2015 realiseerde Pullman zich nog meer dat een goede nachtrust van groot belang is voor je welzijn, en hoe belangrijk een goede matras hiervoor is. Een goede nachtrust zorgt voor een heerlijk uitgerust gevoel bij het opstaan. De zekerheid van een welverdiende nachtrust in je Pullman, is een moment waar je keer op keer weer naar zult verlangen.

Wil je de unieke vering van Pullman zelf ervaren? Kom langs in onze showroom en we vertellen je graag meer over dit bijzondere merk.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons