fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

Tempur Veel Gestelde Vragen

Net een nieuwe Tempur matras in gebruik? Hierbij een aantal veel gestelde vragen voor nieuwe gebruikers van Tempur.

Als de Tempur matras of het Tempur kussen helemaal nieuw voor je is en je bent gewend aan een traditioneel matras of kussen, dan zal uw Tempur product in eerste instantie anders aanvoelen. Maar niet getreurd want jullie zullen echt aan elkaar wennen, sterker nog het product zal voornamelijk aan jouw moeten wennen. Het materiaal past zich namelijk aan jouw lichaam aan, hierdoor geeft dit materiaal optimale ondersteuning, comfort en verlaagt het de druk op jouw lichaam.

Dat typische nieuwe geurtje

Wellicht ken je dat typische geurtje welke u ruikt bij de aankoop van nieuwe producten. Dat geurtje kan bij uw nieuwe Tempur product ook voorkomen. Door het kwalitatieve en intensieve productieproces komt dit niet vaak voor, maar mocht u wel iets ruiken dan zal dit zeker binnen een week of twee weer weg zijn. Wij adviseren het materiaal regelmatig te luchten.

Het effect van temperatuur op het Tempur materiaal

Het Tempur materiaal in uw nieuwe matras heeft een (over)gevoeligheid voor uw lichaamstemperatuur. Tenminste, wanneer uw matras in een ruimte ligt die 18 graden Celsius of lager is, zal de Tempur matras iets harder aanvoelen. Maar wanneer het Tempur materiaal uw lichaamstemperatuur ervaart, zal deze zich vormen naar de contouren van uw lichaam. Door de open-cel-structuur van het Tempur materiaal zal, na het opstaan weer terugkomen in zijn originele staat.

Het gebruik van een elektrische deken

Wij raden permanent gebruik van een elektrische deken op een Tempur matras af. Dit omdat de matras het beste werkt onder invloed van uw eigen lichaamstemperatuur. Tevens kunt u bij het gebruik van een elektrische deken het gevoel krijgen dat de Tempur matras u niet voldoende ondersteund. U kunt de elektrische deken wel als voorverwarmer gebruiken. Wij adviseren u de deken na 20 minuten te verwijderen. Dit zal uw nieuwe matras niet beschadigen.

Door deze reden raden wij ook het gebruik van een hete kruik af. Mocht u toch een hete kruik gebruiken en deze gaat lekken, waardoor er vlekken of beschadigingen aan de Tempur matras ontstaan, zal de garantie per direct komen te vervallen.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact op met een van onze slaapexperts. Zij helpen je met plezier aan het antwoord.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons