fbpx

De luxe die je verdient

Zijde bedtextiel - Ultra licht en heerlijk zacht

Bij Passie voor Slapen koop je met zekerheid

Benieuwd naar de echte zijde ervaring? Kom langs in één van onze winkels om de zijde producten te zien, voelen en te testen. Wij verkopen alleen 100% zijde producten!

Zijde verschillende kleuren
Zijde kussensloop

Het natuurlijke goed van zijde bedtextiel

Fabeltje of waarheid?

Zijde is goed voor je haar

Dat is geen fabeltje! Doordat Zijde enorm glad is beweegt het beter mee met je haar als je in bed ligt. Hierdoor beschadigd je haar minder snel en breekt het minder snel af. Daarnaast blijft je haar beter gehydrateerd omdat Zijde geen vocht aan je haar onttrekt zoals Katoen dat wel doet. 

Zijde is goed voor je huid

Geen fabelje! Zijde is een natuurproduct en bevat aminozuren. Deze helpen het vochtgehalte in de huid op peil te houden. Ook bevat zijde een proteïne genaamd ‘sericine’ wat zorgt voor een gladde en soepele huid (proefondervindelijk bewezen). Onderzoek heeft uitgewezen dat zijde een positieve uitwerking heeft op atopisch eczeem. 

Zijde is erg glad, hierdoor is er minder weerstand op je huid. Hierdoor ontstaan minder huidrimpels wat helpt tegen het verouderingsproces. 

Dame draagt zijde

Bekijk onze Zijde producten

Emperior Silk dekbedovertrek – Schumann

 578,00

Emperior Silk dekbedovertrek – Rossini

 559,00

Emperior Silk dekbedovertrek – Ravel

 527,00

Emperior Silk dekbedovertrek – Chopin

 577,00

Emperior Silk dekbedovertrek – Vivaldi

 577,00

Emperior Silk dekbedovertrek – Verdi

 539,00

Moerbei zijde is het beste zijde voor beddengoed

De meest geschikte zijde voor beddengoed is Moerbei zijde. Het is meer geschikt dan wilde zijde, iets dat veel mensen niet weten. Waarom de Moerbei zijde meer geschikt is? Dit heeft te maken met de goede eigenschappen van Moerbei zijde. Zo zijn de cocondraden van de Moerbei extra lang, tot wel 1500 meter zijdedraad. Een langere draad is ideaal voor dekbedden, deze voelen dan nog zachter aan en krijgen die mooie glans. Daarnaast is de zijdedraad van de Moerbei erg sterk en dus gaat het langer mee. 

Zijde cocon

Waarom de naam Moerbei zijde? De naam heeft te maken met het feit dat de zijderups zich voedt met blaadjes van de Moerbei boom. 

De meest gestelde vragen over Zijde

Kan zijde bedtextiel in de wasmachine?

Je kunt zijde gewoon wassen in de wasmachine, let er wel op dat je een handwas-, of wol programma gebruikt. Centrifugeren maximaal 400 toeren. Je kunt niet elk wasmiddel gebruiken, het mag namelijk geen bleek of optische witmakers bevatten. Er moet specifiek worden vermeld dat het geschikt is voor zijde.

Is zijde bedtextiel duurder dan katoen?

Het enige nadeel van zijde is dat het iets duurder is dan katoen of linnen. Daar waar katoen en linnen van een plant afkomstig zijn is zijde een afscheiding van insecten. Bijvoorbeeld van een rups of spin. Doordat het productie proces een stuk ingewikkelder is bij zijde zijn de kosten ook iets hoger. De zeer fijne en goede eigenschappen van zijde maakt het een bijzonder product en veel mensen hebben daar iets meer geld voor over.

Kan zijde bedtextiel in de droger?

Wij raden het gebruik van een droger voor zijde bedtextiel af, het kan dus wel maar het komt niet ten goede van de levensduur van het bedtextiel. Het beste is drogen in de buitenlucht en bij voorkeur niet in de volle zon.

Hoe lang gaat zijde bedtextiel ongeveer mee?

Bij een normaal en goed gebruik, zie ook de andere antwoorden over wassen en drogen, kan een zijde dekbed of kussensloop tussen de 1,5 en 5 jaar meegaan. 

Hoe behandel ik vlekken op zijde?

Het beste om vlekken op zijde te behandelen is een lauwe handwas ronde de 30 graden. Ca. 2 minuten laten weken en zacht wrijven om de vlek te verwijderen. Vervolgens uithangen en bij voorkeur niet wringen om het water eruit te krijgen. Rustig laten drogen is het beste. 

Hoe lang garantie zit er op zijde bedtextiel?

Bij Passie voor Slapen bieden we 1 jaar garantie op de zijde bedtextiel producten.