Alles over: elk seizoen het juiste dekbed

Een vraag die we veel krijgen in de showroom: is er niet 1 dekbed dat voor ieder seizoen geschikt is? Eigenlijk is het antwoord daarop simpelweg nee! Vergelijk het maar met een jas. In de winter stel je andere eisen aan je jas dan in de zomer. Dat is dus ook van toepassing bij dekbedden. Wil je echt alle verschillende seizoenen voorzien van toch maar 1 dekbed. Kijk dan vooral naar de dekbedden in warmteklasse 2 of warmteklasse 3. Deze zullen over het algemeen het beste passen bij de temperaturen die horen bij verschillende seizoenen.

Voor elk seizoen een passend dekbed

Dat is de functie van een zogenaamd 4 seizoenen dekbed. Het 4 seizoenen dekbed bestaat uit twee verschillende delen, die aan elkaar gezet kunnen worden door middel van een drukknoop of zuster-sluiting. Het 4 seizoenen dekbed bestaat vaak uit 1 deel wat valt in warmteklasse 2 en 1 deel wat valt in warmteklasse 3. In seizoenen: Voorjaar/Herfst dekbed + Zomer dekbed = samen Winter dekbed.

Naast de standaard versie 4 seizoenen waarbij een klasse 2 + 3 gecombineerd worden, is het in onze collectie ook mogelijk om andere keuzes te maken. Hierbij kun je denken aan klasse 1 + 2 gecombineerd. Elk mens heeft zijn eigen wensen op gebied van warmtebeleving. Door het zelf kunnen combineren van de verschillende klasse kunnen we individueler adviseren.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons