fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

Dekbedden FAQ

Een dekbed koop je niet regelmatig en er kan in die tijd veel veranderd zijn. Je zult daardoor misschien wel met een hoop vragen zitten over wat er bij komt kijken en wat er mogelijk is wat betreft het zoeken van een goed dekbed. Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Zit je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, of kom langs in een van onze winkels.

Kan ik een dekbed thuis testen?

Ja, dat kan. Daarvoor bieden wij de dekbedden slaapgarantie. Je hebt 14 dagen de tijd om het dekbed thuis uit te proberen. Dat is meer dan genoeg tijd om erachter te komen of het dekbed bij jou past, of dat het misschien toch een stapje warmer of koeler moet zijn.

Hoe onderhoud ik een dekbed?

Door het dekbed dagelijks op te schudden en regelmatig te luchten houd je het dekbed in goede conditie. Het opkloppen van het dekbed kan ook maar doe dit dan wel met de hand. Het gebruik van een mattenklopper op stofzuiger is echt af te raden omdat dit de vulling van het dekbed zou kunnen beschadigen. Verschoon tevens je beddengoed zo vaak mogelijk, het liefst in ieder geval 1 keer per week. Zo zorg je ervoor dat transpiratievocht niet kan doordringen tot in je dekbed.

Kan ik mijn dekbed wassen?

Sommige dekbedden kun je wassen, hoewel het wassen van een dekbed niet aan te raden is. We raden altijd aan om een dekbed te laten reinigen door een specialist, bijvoorbeeld een wasserette of stomerij. Als je wasmachine groot genoeg is zou het mogelijk zijn om een synthetisch dekbed thuis te wassen, volg daarbij altijd goed de wasvoorschriften op het label op. Verder moet je er rekening mee houden dat het dekbed zo snel mogelijk gedroogd moet worden, echter raden we af het dekbed in de droger te doen. De droger kan de vulling en de tijk beschadigen. Laat het dekbed drogen op een wasrek of waslijn, op een warme dag maar wel in de schaduw. Gaat het drogen niet snel genoeg, dan kan een indringende geur ontstaan die moeilijk weg gaat.
Het advies is dan ook om je dekbed goed te onderhouden zodat wassen niet noodzakelijk is.

Wat is de levensduur van een dekbed?

Een dekbed behoudt gemiddeld tussen de 10 en 12 jaar voldoende isolerende kracht, afhankelijk van het materiaal en hoe het wordt onderhouden.
Vanuit hygienisch opzicht raden wij aan om na 8 jaar de vervanging van je dekbed te overwegen. Dekbedden die veel transpiratievocht moeten verwerken gaan doorgaans iets minder lang mee.

Zijn er ook dekbedden die geschikt zijn bij huisstofmijtallergie?

Jazeker, tegenwoordig zijn alle dekbedden anti-allergisch behandeld. Dit volstaat eigenlijk voor iedereen die niet tot nauwelijks last heeft van huisstofmijt waardoor je dus voor alle dekbedden uit onze collectie kunt kiezen. Als je extreem veel last hebt van huisstofmijtallergie, of overgevoelig bent voor huisstofmijt, dan raden we je aan om te kiezen voor een dekbed met een synthetische vulling.
De feitelijke veroorzaker van de allergische reactie is de aanwezigheid van huisstofmijt in de slaapomgeving. Zijn voedsel bestaat vooral uit de altijd in het bed aanwezige huidschilfertjes. Om huisstofmijt tegen te gaan zijn regelmatig luchten en stofzuigen belangrijk. Ook door het regelmatig wassen van het beddengoed wordt huisstofmijt tegengegaan. Zorg verder voor zo min mogelijk gestoffeerde meubels en een gladde vloerbedekking zoals laminaat.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons