fbpx

Webshop bestellingen gratis thuisbezorgd tot 20 juni a.s.

Het bed opmaken stappenplan

Dat heerlijke gevoel van zachte en fris geurende lakens, vers van de waslijn of uit de droger, is haast niet te evenaren. Bedlinnen is als het ware de kers op de taart! Stap voor stap maken wij samen met jouw het bed op voor een heerlijke nachtrust. Wie een keuze gaat maken op gebied van bedtextiel, laat zich meestal leiden door het docoratieve aspect. Maar naast dat decoratieve aspect heeft bedtextiel wel degelijk een functie. De nieuwste innovaties op gebied van stoffen en weefsels gaan transpiratie tegen en voelen koel aan of geven juist warmte.

Matrasbeschermer

Een heerlijk nieuw matras in je bed, dan wil je daar natuurlijk extra lang van gaan genieten. De matrasbeschermer (ook wel molton genoemd) heeft als taak om het matras te beschermen tegen bijvoorbeeld transpiratievocht, maar ook een bijdrage te leveren in het slaapklimaat.
Je hebt de keuze uit een traditionele molton van katoen (liefst met een hoeveelheid stretch) of juist innovatieve weefsels met bijvoorbeeld 3d of houtvezels. De tijd dat de molton alleen een extra beschermingslaag was ligt inmiddels achter ons. Voor elke situatie is inmiddels een passende molton te krijgen. Veel transpireren, te warm in bed, of juist te koud? Neem jouw persoonlijke situatie als uitgangspunt en wij kijken samen welke matrasbeschermer het beste deze taak kan oppakken. Bekijk hier de Formesse moltons in onze webshop.

Hoeslaken

Bovenop de matrasbeschermer komt het hoeslaken. Het hoeslaken is de laag die elke week mee de was in gaat, tijdens het verschonen van het bed.
Ons advies is bij het hoeslaken te werken met materialen van 100% katoen of bijvoorbeeld een houtvezel. Daarnaast altijd te kiezen voor een variant met een kleine hoeveelheid stretch materiaal. De stretch zorgt er namelijk voor dat het hoeslaken perfect blijft zitten om het matras en daarnaast ook goed de ondersteuning kan volgen die het matras hoort te verlenen. Bekijk hier de Formesse hoeslakens. in onze webshop.

Dekbed

Naast de ondersteuning is van een slaapsysteem is het klimaat een belangrijke factor bij een goede nachtrust. Een grote rol is daarbij weggelegd voor het dekbed. Een goed dekbed geeft geen warmte af maar maakt gebruik van de eigen lichaamswarmte.
De keuze voor het juiste dekbed, hangt af van persoonlijke voorkeuren. Heb je het snel koud in bed dan moet het dekbed extra goed instaat zijn om jouw eigen lichaamswarmte vast te houden. Heb je het snel warm, dan moet het dekbed deze warmte kunnen afvoeren naar de omgeving.
Daarnaast speelt het dekbed een rol in de verwerking van transpiratie. De gebruikte materialen moeten het vocht kunnen transporteren zodat je niet klam gaat aanvoelen.
Het ideale dekbed is een 4 seizoenen variant. Elk seizoen is zo voorzien van zijn eigen behoefte op gebied van warmte. De slaapkamer heeft namelijk in elk seizoen vaak verschillen zitten in de temperatuur. Als slaper heb je het nou eenmaal sneller warm in de zomer dan in de winter. Lees meer over: dekbedden! Bekijk hier de dekbedden in onze webshop.

Dekbeddenovertrek

Wie een dekbedovertrek kiest laat zich meestal leiden door het decoratieve aspect. Terecht natuurlijk! Het dekbedovertrek moet wat ons betreft altijd gemaakt zijn van 100% katoen. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende wevingen. Katoen, Percale of Satijn.
Katoen: een wat grovere weving
Percale: een fijne weving zonder super glad aan te voelen
Satijn: super zacht en vooral glad

Hoofdkussens

Een hoofdkussen is bijna net zo belangrijk voor het ligcomfort en de gezondheid als het matras. Het hoofd heeft tijdens de nacht de juiste ondersteuning nodig. Laat je dus goed adviseren voor de juiste variant.
Bij hoofdkussens zijn er varianten die lekker te kneden zijn voor de echte knuffelaar, of juist ergonomische voor die slaper die bijvoorbeeld hoofdpijn of nekklachten heeft. Lees meer over: hoofdkussens! Lees hier alles over hoofdkussens, waar je op moet letten bij aankoop van een nieuw hoofdkussen en probeer ook de kussenwijzer.

Sprei, plaid of sierkussens

De laatste stap in het opmaken van het bed is een extra optie: wie het bed gezellig wil maken, kan nog kiezen voor een sprei, plaid of sierkussens. Deze hebben geen rol in het slaapcomfort van het bed, maar het oog wil ook wat!

In deze video legt eigenaar Kees Goddrie duidelijk de voordelen van een stretch hoeslaken uit waarom dit product eigenlijk onmisbaar is bij aankoop van een nieuw matras.

Mede eigenaar Ahmed van vestiging IJmuiden heeft een handige tip om gemakkelijk en zonder stress je dekbed op te maken, bekijk hier de video.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons