fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

Tempur Geschiedenis

De Tempur geschiedenis begon toen de NASA een drukabsorberend materiaal ontwikkelde om astronauten tijdens de lancering te ondersteunen en beschermen. Ze zochten een speciale manier om de druk en het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Dit unieke materiaal ontwikkelde zich later tot Tempur. Sindsdien hebben onze wetenschappers en technici, door middel van verder onderzoek en ontwikkeling, deze technologie geperfectioneerd en uitgebreid om een collectie matrassen, slaapsystemen en kussens samen te stellen die de beste nachtrust bieden. Tempur is het enige matras- en kussenmerk dat is erkend door de NASA en gecertificeerd door de Space Foundation.

Tegenwoordig kent slechts een handvol topwetenschappers van Tempur de formule voor het maken van het Tempur materiaal.

De geschiedenis van het materiaal

Traagschuim werd ontwikkeld door NASA, die het ‘temper foam’ noemde. Het materiaal vond toepassing in rolstoelen, helmen voor American football, vliegtuigstoelen en in onderzoekstafels voor patiëntenonderzoek met röntgenapparatuur.

Verschillende fabrikanten van polyurethaanschuim probeerden het materiaal te maken. Fagerdala is een van origine Zweeds bedrijf, dat in 1989 het Deense bedrijf Dan-Foam opkocht dat met traagschuim bezig was. Voor het traagschuim werd een aparte divisie opgericht; ‘Tempur-Pedic’ en het traagschuim kreeg de merknaam Tempur.

In 1991 introduceerde Tempur-Pedic in Zweden de Tempur matrassen en enkele jaren later werd het product wereldwijd in de markt gezet. De overkoepelende bedrijfsnaam werd ‘Tempur World Inc.’ en is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika.

Deel

Bekijk meer artikelen

Contact ons