Tempur Geschiedenis

De Tempur geschiedenis begon toen de NASA een drukabsorberend materiaal ontwikkelde om astronauten tijdens de lancering te ondersteunen en beschermen. Ze zochten een speciale manier om de druk en het gewicht gelijkmatig te verdelen.

Dit unieke materiaal ontwikkelde zich later tot Tempur. Sindsdien hebben onze wetenschappers en technici, door middel van verder onderzoek en ontwikkeling, deze technologie geperfectioneerd en uitgebreid om een collectie matrassen, slaapsystemen en kussens samen te stellen die de beste nachtrust bieden. Tempur is het enige matras- en kussenmerk dat is erkend door de NASA en gecertificeerd door de Space Foundation.

Tegenwoordig kent slechts een handvol topwetenschappers van Tempur de formule voor het maken van het Tempur materiaal.

De geschiedenis van het materiaal

Traagschuim werd ontwikkeld door NASA, die het ‘temper foam’ noemde. Het materiaal vond toepassing in rolstoelen, helmen voor American football, vliegtuigstoelen en in onderzoekstafels voor patiëntenonderzoek met röntgenapparatuur.

Verschillende fabrikanten van polyurethaanschuim probeerden het materiaal te maken. Fagerdala is een van origine Zweeds bedrijf, dat in 1989 het Deense bedrijf Dan-Foam opkocht dat met traagschuim bezig was. Voor het traagschuim werd een aparte divisie opgericht; ‘Tempur-Pedic’ en het traagschuim kreeg de merknaam Tempur.

In 1991 introduceerde Tempur-Pedic in Zweden de Tempur matrassen en enkele jaren later werd het product wereldwijd in de markt gezet. De overkoepelende bedrijfsnaam werd ‘Tempur World Inc.’ en is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika.

Deel

Bekijk meer artikelen

De boxsprings van Candia

De boxsprings van Candia hebben allemaal een houten frame als basis van de boxspring. Dit is een verstevigd houten frame

Auping Kiruna Boxspring

Bij Auping wordt dagelijks met veel passie en aandacht gewerkt aan het bed van morgen. De natuurlijke materialen en gedetailleerde

Auping Criade Boxspring

Auping staat voor Nederlands vakmanschap, jarenlange kennis en ervaring. Oftewel: “125 jaar gestapelde slaapkennis”. Die 125 jaar ervaring is nu

Auping Auronde Bed

De Auping Auronde gaat al mee sinds 1973 en er zijn er ondertussen al ruim 1,4 miljoen van verkocht. Het

Contact ons