Boxspring

De boxspring is een bedbodem waarvoor je geen ledikant of bedomranding nodig hebt. Het is eigenlijk een bedbodem en potenset in een. De boxspring staat bekend als een compleet bed maar een boxspring is eigenlijk dus alleen de bedbodem. Als als het ware is een boxspring een gestoffeerde bak met veren. Hierop komen dan de matras en de topdekmatras en je maakt het bed compleet met accessoires zoals een hoofdbord.

De inhoud

Er zijn twee verschillende soorten veren die gebruikt worden in een boxspring. De bonellveer en de pocketveer. De bonellveren zijn als veren die aan elkaar verbonden zijn door middel van stalen spiralen. De pocketveren zijn veren verpakt in zakjes die in het midden zijn verbonden met elkaar. Beide veren zijn prima te gebruiken in een boxspring. Echter een pocketveer heeft meer aanpasbaar vermogen waardoor deze nog beter in staat is om de juiste ondersteuning te verlenen aan zowel matras als het lichaam. Meer weten over boxsprings? Klik dan hier.

De uitvoering

De boxspring is verkrijgbaar in een vlakke uitvoering en een verstelbare uitvoering. Vooral tijdens het lezen, tv kijken of ontbijten in bed kan een verstelbare boxspring veel extra comfort geven. De boxspring is daarnaast verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De hoogte is eigenlijk puur alleen een verandering van de uitstraling van de boxspring. Verder zijn alle boxsprings gestoffeerd en heb je de keuze uit eindeloos veel verschillende stoffen en kleuren, zo kies je altijd een boxspring die perfect past in jouw slaapkamer.

De kwaliteit

Zoals eerder gezegd, en zoals de naam ook al aangeeft, is een boxspring een bak met veren. Echter zijn er ook winkels waar bedbodems worden verkocht als boxspring, maar waar helemaal geen veren in te vinden zijn. Vaak is het dan gewoon een gestoffeerde bak en ligt je matras op een harde plaat. Een goede bedbodem hoort ondersteuning te verlenen aan het matras. Een harde plaat levert daaraan geen bijdrage en is echt af te raden.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons