fbpx

Dekbedden Advies

Een dekbed wordt vaak onderschat, maar heeft heel veel invloed op de kwaliteit van de slaap. Als je een te warm dekbed hebt, ben je vaak op zoek naar een koel plekje of je gaat wapperen met het dekbed. Als het dekbed te koud is lig je vaak verkrampt op één plekje in je bed omdat je weet dat zodra je van positie veranderd het nog kouder kan voelen.

Welk dekbed moet ik kiezen?

Er zijn in principe twee opties, de eerste optie is een 4-seizoenen dekbed. Bij een 4-seizoenen dekbed praat je over twee delen. Het eerste deel is een wat dunner dekbed, voor de zomer bijvoorbeeld. Het tweede deel is een wat dikker deel voor het voor- en najaar. Als je deze twee aan elkaar klikt heb je een dekbed voor in de winter.
Speelt het klimaat in bed bij jou een belangrijke rol? Dan is misschien optie twee verstandiger. Ik vergelijk het altijd met een jas, je koopt een winterjas voor de winter en een zomerjas voor de zomer. Het voordeel daarvan is dat je kan werken met één dekbed, in plaats van twee dekbedden op elkaar. Dat zorgt ervoor dat het dekbed wat lichter wordt, en dat het wat soepeler om je heen kan vallen wat tochtgaten kan voorkomen. Je kan dan ook voor ieder seizoen het beste materiaal kiezen. Bijvoorbeeld een donzen dekbed voor in de winter, dons is namelijk kampioen in warmte vasthouden en is soepel en zacht. Voor de zomer zou je dan kunnen kiezen voor een katoenen dekbed, wat goed vocht kan verwerken. Of wellicht een wildzijde dekbed wat verkoelend werkt.
Er zijn veel mogelijkheden, laat je goed adviseren in de winkel, probeer verschillende dekbedden en maak gebruik van de omruilgarantie als dat nodig is.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons