fbpx

Dekbedden onderhouden

Het onderhoud van dekbedden is iets waar we veel vragen over krijgen. Dekbedden hebben gemiddeld een levensduur van zo’n 10 a 12 jaar en wanneer je goed voor je dekbed zorgt moet dat ook zeker lukken. Ieder dekbed is anders en het kan zijn dat jouw dekbed al wat ouder is waardoor er nu andere dingen mogelijk zijn met betrekking tot onderhoud dan voor jouw dekbed mogelijk is. Als je specifieke vragen over jouw dekbed hebt adviseren we je dan ook altijd om contact op te nemen met een van onze winkels.

Dagelijks onderhoud

Hoe beter jij voor je dekbed zorgt, hoe beter het in staat is om al die jaren mee te gaan. Door iedere ochtend je dekbed even op te schudden zorg je ervoor dat de vulling weer goed over de vakken verdeeld worden. Hierdoor kan het dekbed beter luchten en is het helemaal klaar voor gebruik wanneer jij er ‘s avonds weer onder kruipt.

Maandelijks onderhoud

Als je iedere week je beddengoed verschoont raden wij aan om één keer in de vier weken het dekbed een dagdeel te laten luchten. Doe dit in een schoon omgeving, dus liever niet uit het raam maar bijvoorbeeld aan een waslijn. Laat het dekbed hangen in de open lucht of een goed geventileerde ruimte. Laat het vooral niet in de volle zon hangen. Schud en klop het dekbed voor je ophangt even op. Doe dit gewoon met de hand anders beschadig je de tijk en de vulling.

Wekelijks onderhoud

Tijdens de slaap verlies je transpiratievocht, dit komt in de hoeslakens en in de dekbedovertrek terecht. Door wekelijks je bed te verschonen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk van dit transpiratievocht in je dekbed en matras terecht komt. Een goede tip dus want je verlengt hiermee niet alleen de levensduur van je dekbed maar ook van je matras!

Dekbedden wassen

Niet elk dekbed kun je (laten) wassen. Kan dit wel, dan raden we alsnog aan om een dekbed te laten reinigen door een wasserette of stomerij. Als je wasmachine groot genoeg is zou je een synthetisch dekbed thuis kunnen wassen, volg daarbij altijd goed de wasvoorschriften op het label op. Ons advies: onderhoud je dekbed met de bovenstaande tips zodat wassen niet noodzakelijk is.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons