Tips voor kopen van het juiste dekbed

Bij het kopen van een nieuw dekbed zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden, de meest voor de hand liggende is waarschijnlijk wel het slaapklimaat maar ook de afmeting van het dekbed is belangrijk. Waarschijnlijk heb je hier zelf al wel over nagedacht. Maar er komt veel meer kijken bij het vinden van het juiste nieuwe dekbed waar je wellicht nog niet bij stil hebt gestaan.

De juiste maat

Dat je nieuwe dekbed de juiste afmeting heeft is natuurlijk belangrijk. Zeker als je gewoon dezelfde maat wilt als je al hebt, zodat het past in je huidige dekbedovertrekken. Maar het kan ook zijn dat je nu juist een andere afmeting zoekt dan je al hebt. Denk bijvoorbeeld aan extra lengte, zodat je geen koude tenen meer hebt. Of extra breed, zodat jij en je partner niet meer hoeven te trekken aan de deken. Ook kiezen veel mensen die samen in bed liggen voor twee éénpersoons dekbedden, zodat je gewoon lekker je eigen deken hebt. Wij raden aan om vanaf een 160 cm breed bed te kiezen voor lits jumeaux dekbedden.

De juiste warmte

Je dekbed moet goed bij jou en jouw slaapklimaat passen, zodat je nachtrust niet verstoord wordt doordat je het te koud of te warm hebt. Kies je voor een 4-seizoenen dekbed, dan heb je wat speling in de temperatuur en kun je de delen combineren om de ideale temperatuur in bed te creëren. Als je kiest voor aparte dekbedden, dan kan je specifieker op jouw wensen per seizoen inspelen. Ook kan het zijn dat jij en je partner andere wensen hebben en dat jullie daarom een andere vulling willen. Zo kan het zijn dat jij een extra dikke donzen vulling neemt en je partner een wat koelere uitvoering.

Verhuizing of een nieuw bed

Een dekbed gaat lang mee, het is dus belangrijk om even stil te staan bij de vraag of jouw slaapomgeving in de nabije toekomst gaat veranderen. Als je bijvoorbeeld naar een appartementencomplex of woonzorgcentrum gaat verhuizen is een dik en warm winterdekbed waarschijnlijk niet nodig, omdat je door de isolatie van de omliggende woningen dan meestal een minder koude slaapkamer hebt. Wanneer je bed bijna toe is aan vervanging, kan het zijn dat je kiest voor een ander formaat bed en dat je bij die afmeting ook een ander formaat dekbed nodig hebt.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons