fbpx

Hoe kies je het juiste hoofdkussen?

Lig je thuis al even te woelen en te draaien? Lig je niet comfortabel meer op je hoofdkussen? Dan is het tijd voor een nieuwe. Veel mensen vinden het best lastig om een nieuw hoofdkussen uit te zoeken. Wij vertellen je graag wat meer over het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen, waardoor je met de juiste vragen op pad gaat.

De functie van het hoofdkussen:

Het hoofdkussen heeft met name een functie voor slapers in de rughouding of zijhouding. De nek heeft een goede ondersteuning nodig bij deze houdingen. Buikslapers zouden eigenlijk geen hoofdkussen nodig hebben, of het moet echt heel laag zijn.

Voor slapers met een zijhouding, zorgt het kussen voor ondersteuning van het hoofd en nek en daarnaast zorgt het voor het ontlasten van de schouder. Bij de juiste hoogte van het gebruikte kussen zie je dat de schouder ruimte krijgt.

Voor slapers met een rughouding is het volgen van de natuurlijke S-curve in de rug erg belangrijk voor nek en het hoofd. Belangrijk punt is daarnaast dat de kin niet teveel richting de borst gaat. Het hoofdkussen zorgt dus ook in deze slaaphouding dat het ondersteuning verleent.

De verschillende soorten hoofdkussens:

Er zijn drie verschillende soorten hoofdkussens: opschudbare, ergonomische en orthopedische hoofdkussens. Zodra er sprake is van lichamelijke klachten, beperk je keuze dan tot de ergonomische of orthopedische hoofdkussens. Eigenlijk is een opschudbaar hoofdkussen voor geen enkele slaper een goed idee. Het hoofdkussen is niet goed in staat om ondersteuning te geven. Helaas zijn veel mensen echt verknocht aan hun knuffelbare hoofdkussen.

Hoofdkussen Advies:

Het uitzoeken van een goed hoofdkussen is best lastig. Onze slaapexperts zijn hier speciaal in getraind om te kijken naar de juiste ondersteuning bij het juiste hoofdkussen. Maak gebruik van hun kennis en ervaring, door onze hoofdkussen testservice heb je altijd nog 14 nachten om te bepalen of zij hun werk goed hebben gedaan. Onze slaapexperts stellen altijd een aantal vragen bij het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen. Zo kunnen zij zich goed verdiepen in de situatie en jou van het beste advies voorzien. Hierbij kun je denken aan:

  • Slaaphouding
  • Lichamelijke klachten
  • Hardheid matras
  • Voorkeur hardheid hoofdkussen

Daarna selecteren zij samen met jou een aantal hoofdkussens en deze kun je gelijk in onze teststudio testen. Het juiste kussen gevonden? Dan begint de testperiode thuis. Want bij elk vormvaste hoofdkussen bij Passie voor Slapen heb je 14 nachten de tijd om deze goed te testen.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons