fbpx

Hoofdkussen voor kind of tiener

Een lichaam van een kind of tiener heeft een heel ander postuur dan bijvoorbeeld van een volwassenen. Door de groei die een kind doormaakt heeft elke leeftijd zijn eigen eisen op gebied van ondersteuning. Speciaal voor kinderen zijn er hoofdkussens ontwikkeld die passen bij de leeftijd, het postuur en de ondersteuningsbehoefte van een kind.

Tot de leeftijd van 2 jaar: Baby / Dreumes

Tot de leeftijd van ongeveer 2 jaar adviseren wij geen hoofdkussen te gebruiken. Je baby of dreumes heeft simpelweg nog geen ondersteuning nodig en ook het postuur stelt die eisen niet. Vooral bij baby’s is het ook veiliger om nog geen hoofdkussen te gebruiken.

Vanaf de leeftijd van 2 jaar:

Vanaf de leeftijd van ongeveer 2 jaar, is het verstandig om je kind een hoofdkussen te geven. Je kind begint de ondersteuning nodig te hebben. Sommige kinderen leunen tijdens het slapen met het hoofd op de arm, een knuffel of frommelen het dekbed onder hun hoofd.

Het lichaam begint zich aardig te ontwikkelen. Kinderen die op de zij slapen, hebben de hoogte van een kussen nodig om het hoofd en de nek te ondersteunen. Maar ook voor kinderen die op de rug slapen is het aangenaam het hoofd iets te laten ondersteunen.

Speciaal voor de leeftijd vanaf 2 jaar is het ‘Mijn eerste kussen’ ontwikkeld. Mijn eerste kussen van Silvana heeft de juiste dikte voor een anatomisch juiste slaaphouding. Het materiaal is heerlijk zacht , maar ook anti allergisch. Het hoofdkussen kan gewassen worden op 60 graden in de wasmachine. En misschien wel het allerbelangrijkst: het kussen is dooradembaar. Je kind kan dus dwars door het kussen heen ademen. Dat voelt wel zo gerust!

Vanaf de leeftijd van 6 jaar:

Vanaf de leeftijd van 5 a 6 jaar past weer een ander hoofdkussen. Hiervoor heeft Silvana het speciale Silvana Start hoofdkussen ontwikkeld. Wederom passend bij de lichaamsbouw van kinderen tussen de 5 a 6 jaar en 10 a 11 jaar.

Vanaf de leeftijd van 10 jaar:

Vanaf de leeftijd van 11 a 12 jaar kun je langzaam richting de volwassenen hoofdkussens. Pak hierbij dan wel een variant die passend is bij de lichaamsbouw en slaaphouding van je tiener. Doe de kussenwijzer om te zien welk hoofdkussens het meest geschikt is.

Hoofdkussen doorschuiven?

Een hoofdkussen van jezelf even doorschuiven of een hoofdkussen geschikt voor een volwassenen is onder de leeftijd van 12 echt af te raden. Een kinderlichaam heeft gewoon echt ondersteuning nodig die passend is bij de lichaamsbouw en de leeftijd van een kind.

Hoofdkussens voor kinderen in onze webshop

De verschillende hoofdkussens voor kinderen zijn natuurlijk in onze webshop te verkrijgen. Maar extra leuk natuurlijk om samen met je kind naar onze showroom te komen en het kussen ook nog even te testen en te laten adviseren. We zien menig kind weer trots vertrekken met hun eigen lekkere hoofdkussen!

De hoofdkussens voor kinderen in onze webshop:

Silvana Mijn eerste kussen = van 2 t/m 5 a 6 jaar | Bekijk in onze shop
Silvana Start = van 5 a 6 tot 10 jaar | Bekijk in onze shop
Silvana Start Up = van 5 a 6 tot 10 jaar (extra luxe versie)
Silvana Grenat Extra Zacht = vanaf 10 jaar | Bekijk in onze shop

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons