fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

Hoofdkussen en nekpijn

Ervaar jij overdag of tijdens de nacht dat je nekpijn of last van je schouders hebt. Grote kans dat je hoofdkussen niet voldoende ondersteuning heeft te bieden. Je hoofdkussen is het verlengde van de matras en daardoor van groot belang. Laat je altijd goed adviseren bij het uitzoeken van een nieuw hoofdkussen, denk daarbij aan: slaaphouding, allergieën en hardheid van je matras.

Veel voorkomende klacht: nekpijn / schouderpijn

Ongeveer 30 tot 40 procent van de mensen heeft er weleens last van. Over het algemeen is het een klacht die we vaker bij vrouwen dan mannen zien. Met name tussen de 40 en de 60 zien we een duidelijke stijging in het aantal mensen dat te maken krijgt met klachten in nek of schouders.

De klachten die voorkomen bij nekpijn zijn vaak moeilijk te herlijden naar de oorzaak. Maar dat nekpijn of schouderklachten een vervelende verstoorder kan zijn van de nachtrust dat is meer dan duidelijk.

Ergonomie op de werkplek is al jaren een gemeengoed. Maar tijdens de nachtelijke uren kijken we vaak niet voldoende naar de ergonomie die we eigenlijk allemaal wel nodig hebben. Een goed matras is natuurlijk van belang maar ook het hoofdkussen heeft een belangrijke rol. Een slecht hoofdkussen kan klachten verergeren of juist oproepen. De wervels en de spieren krijgen niet voldoende herstel tijdens de nacht en dat ga je voelen.

De nek nader bekeken

De nek heeft heel wat gewicht te dragen elke dag. Een gemiddeld hoofd weegt al gauw een kilo of 6. De nek zorgt voor de verbinding tussen de romp en het hoofd. De nek is opgebouwd uit 7 kleine wervels die extreem flexibel zijn om het hoofd in de vele verschillende posities te kunnen brengen. Tussen deze wervels zitten ook nog een soort sponsjes die tijdens de nacht de verloren flexibilteit weer proberen terug te krijgen. En zorgen dat je overdag weer soepel en flexibel kunt bewegen.

Hoe ontstaat nekpijn

Nekpijn ontstaat vooral doordat je hoofd en nek niet op de juiste manier worden ondersteund tijdens de nacht. Een verkeerde houding is enorm belastend voor de nek. Een goed hoofdkussen, maar ook de juiste lighouding (geen buikslaaphouding) is dus erg belangrijk in het voorkomen en verminderen van klachten in de nek.

Nekpijn en ons slaapadvies

Vooral bij nekklachten, maar eigenlijk ook voor iedereen die ze wil voorkomen op langere termijn, is het van belang om je goed te laten adviseren en gebruik te maken van onze hoofdkussen testservice. Onze experts voorzien dagelijks tientalle mensen van een nieuw hoofdkussen en hebben dus alle kennis in huis o.a. door continue blijven trainen en inwinnen van onderzoeken en de meest recente

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons