Hoofdkussen en slaaphouding

Je slaaphouding is van belang bij het uitkiezen van je nieuwe hoofdkussen. Het is niet alleen je slaaphouding maar ook bijvoorbeeld je postuur, eventuele lichamelijke klachten en de hardheid van de matras waar je op slaapt. Voor iedere slaaphouding zijn er verschillende hoofdkussens mogelijk. In onze showroom zoeken we een vergelijkbaar matras met thuis om zo op de juiste manier te kunnen testen!

Je slaaphouding

Ben jij een zijslaper? Dan is de hoogte van je hoofdkussen erg belangrijk. Het hoofdkussen moet bij het op je zij slapen de ruimte die ontstaat tussen hoofd en matras goed opvullen. Het mag daarbij niet te hoog zijn maar ook zeker niet te laag. Kortom we willen bij een zijhouding een mooie rechte lijn laten doorlopen vanuit de rug naar het hoofd.

Een rugslaper wil vooral niet een te hoog kussen. In de rughouding zou je bij een te hoog hoofdkussen met je kin op de borst komen en dat geeft geen aangenaam gevoel. Bij de rughouding willen we eigenlijk dat het hoofdkussen precies zo hoog is als de natuurlijke S curve die de rug en nek maken.

Een buikslaper die zou eigenlijk zonder hoofdkussen moeten slapen. Slaap je toch met een hoofdkussen zorg dat deze dan vooral voldoende zacht is en vooral niet te hoog.

Ergonomie en het advies van de slaapexpert

Elk hoofdkussen wat bij ons de showroom uit gaat is altijd geadviseerd door onze slaapexpert en daarnaast op ergonomie gecheckt (de expert kijkt of het kussen ergonomisch past). Daarnaast werken we met een hoofdkussen testservice. Eigenlijk kan er dus niets fout gaan bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen.

Deel

Bekijk meer artikelen

Kastverlichting

Wie kent het niet, het is nog donker buiten maar jij staat al naast je bed omdat het tijd is

Kastinterieur

Wanneer je een kast koopt, heb je er natuurlijk niks aan als er geen planken of roedes in zitten. Omdat

Commodes

Een commode is een elegante oplossing om meer opbergruimte in de slaapkamer te creëren. Dat is fijn want dan blijft

Topdekmatras

Het is een ware trend in slaapkamerland, de Topdek-matras. Zoals elk product heeft ook een topdek-matras voor- en nadelen. We

Contact ons