fbpx

Hoofdkussen en slaaphouding

Je slaaphouding is van belang bij het uitkiezen van je nieuwe hoofdkussen. Het is niet alleen je slaaphouding maar ook bijvoorbeeld je postuur, eventuele lichamelijke klachten en de hardheid van de matras waar je op slaapt. Voor iedere slaaphouding zijn er verschillende hoofdkussens mogelijk. In onze showroom zoeken we een vergelijkbaar matras met thuis om zo op de juiste manier te kunnen testen!

Je slaaphouding

Ben jij een zijslaper? Dan is de hoogte van je hoofdkussen erg belangrijk. Het hoofdkussen moet bij het op je zij slapen de ruimte die ontstaat tussen hoofd en matras goed opvullen. Het mag daarbij niet te hoog zijn maar ook zeker niet te laag. Kortom we willen bij een zijhouding een mooie rechte lijn laten doorlopen vanuit de rug naar het hoofd.

Een rugslaper wil vooral niet een te hoog kussen. In de rughouding zou je bij een te hoog hoofdkussen met je kin op de borst komen en dat geeft geen aangenaam gevoel. Bij de rughouding willen we eigenlijk dat het hoofdkussen precies zo hoog is als de natuurlijke S curve die de rug en nek maken.

Een buikslaper die zou eigenlijk zonder hoofdkussen moeten slapen. Slaap je toch met een hoofdkussen zorg dat deze dan vooral voldoende zacht is en vooral niet te hoog.

Ergonomie en het advies van de slaapexpert

Elk hoofdkussen wat bij ons de showroom uit gaat is altijd geadviseerd door onze slaapexpert en daarnaast op ergonomie gecheckt (de expert kijkt of het kussen ergonomisch past). Daarnaast werken we met een hoofdkussen testservice. Eigenlijk kan er dus niets fout gaan bij de aankoop van een nieuw hoofdkussen.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons