fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

Hoofdkussen Onderhouden

Van je nieuwe hoofdkussen wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben. Je hoofdkussen heeft niet veel onderhoud nodig maar het is wel belangrijk om een aantal dingen in acht te nemen. Hieronder geven we je een aantal tips om zo lang mogelijk plezier te kunnen hebben van je nieuwe hoofdkussen, of voor het behoud van je huidige hoofdkussen!

Bescherm je hoofdkussen tegen transpiratievocht

Transpiratievocht is erg schadelijk voor je nieuwe hoofdkussen. De materialen in je hoofdkussen slijten harder en daarnaast is het natuurlijk niet fris. Gebruik een hoofdkussen molton om je hoofdkussen extra goed te beschermen. Indien je last hebt van overmatige transpiratie dan kun je gebruik maken van een speciaal product zoals een Climate Control sloop die zorgt voor minder warmte.

Stel je hoofdkussen niet bloot aan zonlicht

Het licht van de zon is schadelijk voor de materialen in het hoofdkussen. Stel je hoofdkussen daarom niet bloot aan zonlicht. Dit zorgt in veel gevallen dat de kern van het kussen kan gaan verpulveren of gaat stinken. Leg het hoofdkussen daarom nooit direct in het zonlicht. Zorg dat je hoofdkussen niet in aanraking komt met nat haar Bescherm je hoofdkussen met een extra handdoek zolang je haar nat of vochtig is.

Was je hoofdkussen zo min mogelijk en check of de materialen wasbaar zijn

Je hoofdkussen kun je in veel gevallen wassen. De tijk (hoes van het hoofdkussen bijna altijd. De materialen in het hoofdkussen niet altijd. Check de wasvoorschriften voorde wasbeurt. Was daarnaast het hoofdkussen niet te vaak. De materialen slijten harder door het wassen. Mocht je de materialen in je hoofdkussen toch gaan wassen zorg dat het dan snel weer droog is (om schimmelvorming en nare geuren te vermijden). Was je kussenmolton en kussensloop wekelijks.

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons