fbpx

Webshop bestellingen (kussens, dekbedden en bedtextiel) gratis thuisbezorgd tot 31 juli a.s.

Verschillende materialen in hoofdkussens

Een hoofdkussen kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen eigenschappen. Hieronder gaan we het hebben over de voor en nadelen van de verschillende vulmaterialen in hoofdkussens. De verschillende vulmaterialen zijn: Dons, wol, synthetisch, koudschuim, traagschuim en latex. Kijk daarom snel welke kussenvulling het beste bij je past.

Het donzen hoofdkussen

Een hoofdkussen gevuld met dons of veertjes. De samenstelling van het dons of de veren geven de stevigheid van het kussen weer. Hoe hoger het percentage dons, hoe zachter het kussen zal aanvoelen. Hoe hoger het percentage veren hoe steviger het hoofdkussen zal aanvoelen. Dons is daarnaast een heel erg licht materiaal en veren is daarintegen weer een zwaar materiaal. Dons of veren zijn beide materialen die het hoofdkussen een heerlijk opschudbaar en knuffelbaar gevoel kunnen meegeven.

Voordelen:
– Opschudbaar
– Knuffelbaar
– Bij te vullen

Nadelen:
– Weinig ondersteuning
– Veerkracht neemt af

Het wollen hoofdkussen

Een hoofdkussen van wolbolletjes staat garant voor een hoog ventilatie gehalte en een prettig opschudbaar comfort. Het kussen bestaat uit kleine wolbolletjes. Wol staat bekend om de goede ventilerende en vochtverwerkende eigenschappen. Doordat het wol van nature is voorzien van lanoline heeft het hoofdkussen een vuilafstotende en schimmelwerende werking. Ook huisstofmijt krijgt bijna geen vat op dit hoofdkussen omdat het vocht goed kan verwerken.

Voordelen:
– Vochtregulatie
– Ventilatie
– Vuilafstotend en schimmelwerend

Nadelen:
– Weinig ondersteuning
– Veerkracht neemt af

Het synthetische hoofdkussen

Een synthetisch hoofdkussen bestaat vaak uit een vulling van kunstvezels. Het grote voordeel van kunstvezels is dat het beter instaat is om zijn veerkracht te behouden. De fabrikant van kunstvezels is instaat om verschillende eigenschappen mee te geven aan de kunstvezel. Zo is het ene kussen heerlijk zacht en veerkrachtig en kan het andere type juist weer steviger aanvoelen. Bekijk dus goed welk type kunstvezel het beste bij jou gaat passen. Door de snel veranderende technologie zijn er ontzettend veel verschillende recepturen te bedenken waardoor elk synthetisch hoofdkussen zijn eigen comfort kan bieden.

Voordelen:
– Wasbaar
– Voordeliger in prijs
– Anti Allergisch

Nadelen:
– Weinig ondersteuning
– Veerkracht neemt af

Het koudschuim hoofdkussen

Een Koudschuim hoofdkussen is een kussen met een vaste vorm, die vorm zorgt ervoor dat de nek optimaal wordt ondersteund en het hoofd gedragen wordt. Koudschuim is een schuimsoort met een open structuur, dit betekend dat het schuim heel goed kan ventileren en het vocht kan afvoeren. Koudschuim is daarnaast erg elastisch waardoor het snel terugkomt in zijn oorspronkelijke vorm, dit zorgt ervoor dat je er met draaien en keren geen last van hebt. Koudschuim wordt ook veel gebruikt in autostoelen, dit omdat koudschuim erg elastisch is en een lange levensduur heeft.

Voordelen:
– goede ondersteuning
– vormvast
– goede ventilatie/vochtafvoer
– anti allegisch

Nadelen:
– Kern is niet wasbaar
– Langere gewenningsperiode

Het traagschuim hoofdkussen

Ergonomische kussens worden over het algemeen gemaakt van visco-elastisch schuim, beter bekend als traagschuim. Traagschuim heeft de eigenschap om zich helemaal te vormen naar het hoofd en op die manier de optimale ondersteuning geven aan de nek en het hoofd. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of het kussen qua hoogte goed bij je past en de ruimte tussen je matras en het hoofd goed opvult. Traagschuim heeft de eigenschap om zich helemaal te vormen naar het lichaam, waardoor het kussen in dit geval de nek en het hoofd ptimaal ondersteund. Doordat het materiaal zich zo goed vormt, en niet bijzonder goed ventileert, is het echter redelijk transpiratiegevoelig.

Voordelen:
– goede ondersteuning
– vormt zich naar het lichaam
– drukverlaging

Nadelen:
– transpiratiegevoelig
– niet wasbaar
– lastig draaien

Het latex hoofdkussen

De natuurlatex wordt gewonnen uit de rubberboom. Dit natuurproduct is erg duurzaam en in staat om in lengte van jaren zijn vorm en veerkracht te behouden. Het natuurlatex kussen biedt een goede veerkracht, wat ervoor zorgt dat het hoofd en de nek in elke slaapstand in een natuurlijke balans gehouden worden. Deze kussens behouden te allen tijde de oorspronkelijke vorm en veerkracht. Deze drie eigenschappen maken het latex hoofdkussen een hoofdkussen die voor iedereen geschikt.

Voordelen:
– goede ondersteuning
– vormvast
– duurzaam

Nadelen:
– langere wenningsperiode

Deel

Bekijk meer artikelen

De Laatste Trends: Hout

De laatste trends: Houten Ledikanten Kenmerkend bij de houten ledikanten is uiteraard het gebruik van natuurlijke materialen. De collectie bestaat

Opruiming

Matrassen opruiming

Matrassen opruiming bij Passie voor Slapen: 50% korting! Het is tijd om onze collectie aan te passen. Nieuwe ontwikkelingen, nieuwe kleuren,

Koffie & Dutjes

Wie op zoek is naar wat extra energie grijpt al snel naar de koffiekan, of geeft toe aan de vermoeidheid

Contact ons