fbpx
Zoek

Mijn account

Cropped Passie voor Slapen logo 2

Afvoeren oude bed

Weg met die matras! Waar laat ik mijn oude matras? Opbergen op zolder of in de schuur? In de logeerkamer? In de speelkamer van de kids? Of op het dak van je auto naar de vuilstort? Voor Passie voor Slapen bestaat dit probleem gewoon niet.

Nadat je nieuwe matras is bezorgd (of je nieuwe slaapkamermeubilair is gemonteerd), verdwijnt je oude matras of slaapkamermeubilair in de bestelwagen. Wij regelen de afvoer naar het bedrijf RetourMatras. Zij zorgen voor een milieu-vriendelijke verwerking.

* Aan deze service kunnen kosten verbonden zijn. Informeer bij uw slaapadviseur voor meer informatie.

Duurzaam

Jaarlijks worden ongeveer 1.2 miljoen matrassen verbrand. Verbranden kost energie en verlies van grondstoffen. Daarom werken wij met milieu-vriendelijke alternatieven. Al het grofvuil dat hergebruikt kan worden, moet ook worden hergebruikt.
Onderandere matrassen kunnen door RetourMatras netjes verwerkt worden tot grondstoffen voor nieuwe producten. Op deze manier proberen wij ons steentje bij te dragen aan een milieuvriendelijke wereld.

Projectinrichters, milieustraten, hotels & recreatieparken en detaillisten (zoals Passie voor Slapen) werken mee aan een beter milieu door oude matrassen van hun klanten aan te bieden aan RetourMatras.

Hergebruik

De matrassen die worden ingeleverd bij Passie voor Slapen worden verwerkt in de fabriek van RetourMatras in Lelystad. In de fabriekshal is door RetourMatras een grote matrasrecyclinglijn opgesteld.
De oude matrassen gaan daar helemaal compleet de lopende band op. Aan het einde van het proces zijn de matrassen verwerkt tot de grondstoffen: textiel, pu-schuim of latex en metaal.

De grondstoffen worden geleverd aan producenten die hiervan bijvoorbeeld sportmatten (latex) en ondertapijt (pu-schuim) maken.

Droog

Er is maar één voorwaarde: alle matrassen moeten droog zijn, anders kunnen de machines van RetourMatras de matrassen niet verwerken. Bovendien ontstaat in een natte of vochtige matras schimmel en stank.

Het principe is dus simpel:

  • De bezorgers nemen je oude matras mee
  • De oude matras gaat in een container
  • De container wordt opgehaald door RetourMatras
  • De matrassen worden in de fabriek verwerkt tot grondstoffen
  • Van de grondstoffen worden nieuwe producten gemaakt