Overal kom je de boxspring momenteel tegen, van luxe hotel tot aan de slaapkamer thuis. Een ware trend de boxspring. Het succes van de boxspring is dan ook te danken aan de royale uitstraling van de boxspring. Een slaapkamer met een mooie complete boxspring geeft dan ook gelijk het gevoel van een luxe hotelkamer. 

Een boxspring is eigenlijk niet meer dan een bak met veren. Nou is dat gelijk wel heel letterlijk vertaald. De boxspring is eigenlijk een bedbodem en op die boxspring bedbodem kun je een matras neerleggen en heb je een slaapsysteem. 

Door de populariteit van de boxspring zijn er inmiddels nog veel meer mogelijkheden om een boxspring een luxe en royale uitstraling te geven. 

De onderdelen / mogelijkheden van een boxspring:

<>

Hoofdbord: 

Een boxspring kun je uitbreiden met een hoofdbord. Het hoofdbord maakt de boxspring als het ware helemaal af. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten hoofdborden. Voor elke woonstijl is er wel een bijpassend hoofdbord te vinden. Je hebt de keuze uit verschillende ontwerpen, kleuren en materialen: stof, leer of hout.

<>

Enkele voorbeelden van verschillende stylen hoofdborden

Potenset of frame: 

De boxspring staat altijd op een potenset of een frame. Met een potenset of frame creëer je weer een stukje van de uitstraling van het bed en kun je eventueel ook de hoogte van het bed beïnvloeden. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en materialen zoals hout en metaal voor de potensets of frames.

<>

Enkele voorbeelden van verschillende potensets of frames

Boxspring:

De boxspring is als het ware een bak met veren. Er zijn twee verschillende soorten veren die toegepast worden in een boxspring. De bonellveer en de pocketveer. De bonellveren zijn als het ware veren die aan elkaar verbonden zijn door middel van stalen spiralen. De pocketveren zijn veren verpakt in zakjes die in het midden zijn verbonden met elkaar. Beide veren zijn prima toepasbaar in een boxspring. Echter een pocketveer heeft meer aanpasbaar vermogen waardoor deze nog beter in staat is om de juiste ondersteuning te verlenen aan zowel matras als het lichaam. 

De boxspring is verkrijgbaar in een vlakke uitvoering en een verstelbare uitvoering. Vooral tijdens het lezen, tv kijken of ontbijten in bed kan een verstelbare boxspring veel extra comfort geven.

De boxspring is daarnaast verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De hoogte is eigenlijk puur alleen een verandering van de uitstraling van de boxspring. 

LET OP: een boxspring dient altijd voorzien te zijn van veren. In sommige gevallen zijn er geen veren maar een harde plaat verwerkt in een boxspring. Een goede bedbodem hoort ondersteuning te verlenen aan het matras. Een harde plaat levert daaraan geen bijdrage en is echt af te raden.

Matras:

Het belangrijkste deel van de boxspring is en blijft het matras. Het matras is verantwoordelijk voor ongeveer 80% tot 90% van het ligcomfort. Op de boxspring kun je eigenlijk alle verschillende soorten matrassen combineren. Dat kan alleen een matras zijn of juist een matras voorzien van een topmatras. Bij de combinatie van een matras met topper is het matras vaak gestoffeerd in dezelfde stof als de boxspring. 

Topdekmatras:

Naast het matras zelf, zou je ook nog een topmatras kunnen toevoegen. Topmatrassen zijn er in verschillende materialen en diktes.

Voetbord:

Naast het hoofdbord zou je ook nog een voetbord kunnen toepassen op een boxspring. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar zodat je de boxspring kunt voorzien van het voetbord wat past bij je eigen woonstijl. 

Nachtkasten:

Het grote voordeel van de boxspring is dat er vaak met stoffen of leersoorten wordt gewerkt. Dit maakt het veel gemakkelijker om de nachtkasten te kunnen combineren. Sommige collecties hebben ook nachtkasten waarbij de stof van de boxspring terugkomt in het design van de boxspring.

Meer weten over de mogelijkheden van de boxspring?

Onze slaapadviseurs begeleiden je graag bij het samenstellen van jouw ideale boxspringcombinatie. Onze showroom heeft een groot aanbod van verschillende merken boxsprings. In onze testhoek kun je op je gemak alle verschillen bekijken en ervaren. 

Banner voor footer

Live advies nu online!

Klik hier om te starten